Постоянният представител на Русия към Европейския съюз Владимир Чижов определи

...
Постоянният представител на Русия към Европейския съюз Владимир Чижов определи
Коментари Харесай

Посланикът на Москва Русия към ЕС определи българското решение за руските дипломати в София като странно

Постоянният представител на Русия към Европейския съюз Владимир Чижов дефинира като необичайно решението на София за изпъждане на съветски дипломати и съобщи, че не трябва да се бърза с изводите по въпроса за разкъсване на дипломатическите връзки с България.

" Това повече от необичайно решение, което не се вписва в никаква рационална рамка, беше взето от към този момент де факто министър-председателя в оставка Кирил Петков, а доколкото слушам, в София се водят разгорещени полемики за неговата правда и най-много за това какво да се прави в тази обстановка по-нататък. Затова в тази ситуация не бих бързал да върша дефинитивни изводи ", сподели Чижов в отговор на въпрос по телевизия " Русия-24 ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според посланика на Москва в Европейски Съюз България от дълго време не води независима политика, а решението на България да изгони 70 съветски дипломати е взето под въздействие на външни сили.

Руският заместник-външен министър Александър Грушко съобщи през днешния ден пред публицисти, че обстановката към изгонването на 70 съветски дипломати от България е доста сериозна.

" Отговорността за всички последствия, които може да бъдат радикални, носи българската страна ", уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР