Постоянният представител на Русия към Европейския съюз Владимир Чижов определи

...
Постоянният представител на Русия към Европейския съюз Владимир Чижов определи
Коментари Харесай

Владимир Чижов:Не бива да се правят прибързани изводи за скъсване на дипломатическите отношения с България

Постоянният представител на Русия към Европейския съюз Владимир Чижов дефинира като необичайно решението на София за изпъждане на съветски дипломати и съобщи, че не трябва да се бърза с изводите по въпроса за разкъсване на дипломатическите връзки с България, съобщи ТАСС.

" Това повече от необичайно решение, което не се вписва в никаква рационална рамка, беше взето от към този момент де факто министър-председателя в оставка Петков, а доколкото слушам, в София се водят разгорещени полемики за неговата правда и най-много за това какво да се прави в тази обстановка по-нататък. Затова в тази ситуация не бих бързал да върша дефинитивни изводи ", сподели Чижов в отговор на въпрос по телевизия " Русия-24 ".

Според него България от дълго време не води независима политика, а решението на България да изгони 70 съветски дипломати е взето под въздействие на външни сили.

Руският заместител външен министър Александър Грушко съобщи през днешния ден пред публицисти, че обстановката към изгонването на 70 съветски дипломати от България " е доста сериозна ". " Отговорността за всички последствия, които може да бъдат радикални, носи българската стана ", уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР