Постоянният комитет по имунизациите (STIKO) към Института Робърт Кох препоръча

...
Постоянният комитет по имунизациите (STIKO) към Института Робърт Кох препоръча
Коментари Харесай

Съветват пенсионерите в Германия да си поставят втори бустер срещу COVID-19

Постоянният комитет по имунизациите (STIKO) към Института " Робърт Кох " предложи четвърта доза ваксина против COVID-19 (втори бустер), за всички хора на възраст над 60 години и за всички, които имат болести, увеличаващи риска от по-тежко протичане на коронавирусната зараза.

Целта на тези ограничения е " да се предпазят изключително уязвимите лица от тежки случаи на гибел, провокирана от COVID-19 ", се споделя в изказване на STIKO, оповестено на уеб страницата на института. По-рано комисията предложи втора реваксинация единствено за хора над 70-годишна възраст, жители на старешки домове, както и за чиновници на здравни заведения и хора над 5-годишна възраст с невисок имунитет.

По-рано Карл Лаутербах, началник на немското Министерство на здравеопазването, разгласи, че от октомври лицата, които са били имунизирани три пъти против COVID-19, ще би трябвало да се имунизират за четвърти път - втори бустер, при изискване че последната ваксина им е била сложена преди повече от три месеца, според план на Министерството на здравеопазването и Министерството на правораздаването на Германия.

Самият Лаутербах се е заразил с ковид при започване на август и съгласно немското министерство на опазването на здравето е бил имунизиран против ковид четири пъти (две имунизации и две подсилващи). /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР