Постоянният член на “Изборски клуб, военен експерт и публицист Владислав

...
Постоянният член на “Изборски клуб, военен експерт и публицист Владислав
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Провалът на пролетното настъпление може да стане фатален за ВСУ

Постоянният член на “Изборски клуб ”, боен специалист и журналист Владислав Шуригин проучва идното нахлуване на ВСУ, което съгласно него ще се трансформира в самобитна презентация на военната формация на НАТО, изпълнена от украинските бойци.

В същото време той очерта главните проблеми на ВСУ, които към този момент съществено изнервят украинското военно управление.

„ Първият проблем е, че ВСУ към този момент нямат решаващото числено предимство над врага, което поддържаха от февруари предходната година до декември. Сега ВСУ превъзхождат съветските бойни групи единствено с 20%, освен това заради общата бройка на всичките им въоръжени сили и Националната армия “, показва военният специалист.

Разбирайки загубата на численото преимущество, украинското командване ще би трябвало доста деликатно да избере за нахлуване подобен сектор от фронта, където ще бъде допустимо да се реализира решаващо числено и техническо предимство, доколкото е допустимо. Освен това, за това ще е належащо да се съберат запаси там и ще бъдат принудени да отслабят други браншове на фронта.

„ Още по-трудна задача ще бъде постигането на тактическа изненада, за което е належащо подготовката за настъплението да се пази в цялостна загадка. И ще бъде извънредно мъчно да подведе съветското разузнаване, което в този момент е ориентирано към идентифицирането на тази подготовка “, счита Шуригин.

Вторият проблем на настъплението на ВСУ специалистът назова ниското качество на украинската пехота, която в по-голямата си част се състои от мобилизирани. Освен това 200 хиляди от тях са мобилизираните през януари-март 2023 година

„ И тяхното равнище на образование е извънредно лимитирано. Освен това общата мотивация на множеството бойци от ВСУ е извънредно ниска. Почти всички бяха призовани срещу волята си и служат единствено в послушание на дисциплината и боязън от наказване “, анализаторът установи обстановката в киевските войски.

Основният проблем за триумфа или неуспеха на настъплението Владислав Шуригин назова нуждата от угнетяване на съветската артилерия, която три пъти превъзхожда украинската, а също така има богат опит в бойните дейности в изискванията на контрабатарейна битка.

„ Ако тази задача не бъде решена, тогава настъплението на ВСУ надали ще бъде сполучливо “, счита военният специалист.

Друг главен проблем за украинската войска в идното нахлуване той назова обстоятелството, че ВСУ за първи път ще би трябвало да нападат добре готова и ешелонирана защита на съперника.

„ ВСУ въобще нямат опит в сходни борби. Успехът на пробива на първата линия ще зависи от това какъв брой сполучливо украинците ще съумеят да победят връзките и системата за командване и ръководство на отбраняващите се съветски елементи. Очевидно съветското командване ще направи всичко, с цел да избегне това “, сподели Шуригин.

В умозаключение специалистът обърна внимание на обстоятелството, че военният неуспех на бъдещата украинска атака може да бъде съдбовен за ВСУ.

„ За да се натрупат още веднъж такива запаси, ще са нужни месеци, милиарди долари западна помощ, хиляди единици съоръжение и оръжия и най-важното човешки запаси, които в Украйна са доста лимитирани “, обобщава анализаторът.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР