Постоянната комисия по здравеопазване в Бургас отхвърли възможността мобилната станция

...
Постоянната комисия по здравеопазване в Бургас отхвърли възможността мобилната станция
Коментари Харесай

По-категорични данни за чистотата на въздуха искат от ВМРО

Постоянната комисия по опазване на здравето в Бургас отхвърли опцията мобилната станция за премерване на въздуха през този туристически сезон да прави замервания най-вече в комплекс Възраждане и в  централната градска част. 

„Докладната чука на отворена врата“, сподели ръководителят на комисията Антонио Душепеев, базирайки се на мнението от зам. кмета Весна Балтина, в което се показва, че и в този момент данни за положението от тези зони има достъпни  24 часа в денонощието в интернет.

Вносителят Георги Дракалиев разяснява: „Ако ще потегля Общината  да  лимитира трафика в центъра, било посредством повишение цената на синята зона, или въвеждане на ограничавания за коли които замърсяват, е добре да има аргументация. Ясно е че има наклонност против предлагането, което не сме си го измислили ние, ами жители от центъра ни обърнаха внимание, че целият автобусен трафик през лятото е тук. Постоянни станции има и в Славейков, и в Долно Езерово и в Меден Рудник, в Лазур. Защо би трябвало да пращаме там мобилната станция, откакто тук е по- нужна. В програмата, която е призната, се планува от 2024 година въвеждане на нискоемисионни зони в центъра. Как ще бъдат  стимулирани пред бургазлии- това е непопулярна мярка, ще провокира протести- в случай че няма подробни данни, доста мъчно ще бъде предпазена такава мярка. Всички, които идват за малко  в града те остават в центъра- вършат по този начин, че трафикът да замърсява. През лятото няма битово замърсяване, и  фактически зимата е добре да се мери в Долно Езерово. Нискоемисионите зони могат да са по региони,  могат да са и по сезони.“

Гласуването в комисия  отреди   един глас за, трима въздържали се и трима срещу. Окончателното решение ще бъде взето на сесията на следващия ден.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР