Постоянен шум, силна музика, дори звуци от цепене на дърва

...
Постоянен шум, силна музика, дори звуци от цепене на дърва
Коментари Харесай

Жители на блок в столицата се оплакват от шум и цепене на дърва от съседи

Постоянен звук, мощна музика, даже звуци от сцепване на дърва - това са част от недоволствата на жителите на блок в столичния квартал „ Обеля ”, предава

Тормозът по техни думи продължава към този момент 15 години и идва от хора, живеещи в общинско жилище. Сигнали са подавани както до полицията, по този начин и до общината. Казват, че чуват сцепване на дърва даже в 02:00 през нощта.

„ Написахме 4 тъжби. Направихме подписка ”, описа пострадала. Друг комшия също описа, че има чести купони, със мощна музика и кряскане. Домоуправителят на блока изясни, че непрестанно беседва с това семейство.

Те се съгласявали, само че тормозът въпреки всичко продължавал. Съседите споделят още, че са призовали фамилията, което ги тормози, да вземат участие в живото включване, те обаче не се появиха.

От полицията споделиха, че има повече от 10 сигнала и те са предадени в Общината. „ Многобройни сигнали има. Водим преписка с Етажната благосъстоятелност. В отговорите от полицията не се удостоверяват сигналите, споделят, че не са изпращани патрулни коли и не са открити нарушавания ”, сподели Стефания Матарова, зам.-кмет на регион „ Връбница ”.

„ Ако стартираме процедура по преустановяване на наемните връзки, единственото съображение е нарушение на положителните нрави. Това е динамична категория, която няма съответна формулировка.

Другата линия, по която следва да се върви, е Законът за ръководство на етажната благосъстоятелност, който и дава право да се самоуправлява. Всеки притежател, ползвател и жител може да бъде изведен от жилището въз основа на решение на Етажната благосъстоятелност, само че не за по-дълго от 3 години ”, сподели Матарова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР