Постоянен или домашен арест ще поиска прокуратурата от Специализирания наказателен

...
Постоянен или домашен арест ще поиска прокуратурата от Специализирания наказателен
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен или домашен арест за Георги Попов - съдружника на Божков

Постоянен или домакински арест ще изиска прокуратурата от Специализирания углавен съд за съдружника на предприемача Васил Божков - Георги Попов. Това сподели преди началото на правосъдното съвещание, на което ще се взема решение това, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев, представен от БНР.

" Като сме съобразили, несъмнено, събитието, че той спомага на воденото следствие, дал е подробни пояснения , а по този начин също сме съобразили показани бумаги и доказателства, събрани по делото за здравословното положение, както на самия него, по този начин и на негови роднини възходящи. Разбира се, съгласно нас и мярка за неотклонение размер , евентуално също би осигурила задачите на ограничения за неотклонение, само че поради отговорностите ни по екстрадиционното произвеждане, ние сме длъжни да представим обвинения пред съд ", сподели прокурор Кънев.

Припомняме, завърна в петък от Дубай. още на летището и отведен в ареста на Националната следствена работа. Според държавното обвиняване това е станало вследствие на задоволено искане за неговата екстрадиция.

Повдигнато му е обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група, ръководена от намиращия към момента в Дубай Васил Божков .

По информация на " 24 часа " Георги Попов е провел среща сред някогашен началник на Комисията по хазарта и предприемача Васил Божков. Според прокурор Кънев задачата на срещата е била упрекнатият в 18 закононарушения и укриващ се в Дубай предприемач да се употребява с привилегии да заплаща по ниска държавна такса в комисията . Попов познавал от дълго време индивида, сподели Кънев, без да посочва името му.
 Държавата дълго не контролира <a href=хазарта, нараснал се 20 пъти за 7 година " >
Държавата дълго не контролира
хазарта, нараснал се 20 пъти за 7 година

В първите години този бизнес беше единствено за 30 млн., в този момент е за 700 млн.

Георги Попов изрично отхвърли и изясни, че в никакъв случай не е познавал Огнемир Митев, някогашен началник на Държавната комисия по
хазарта . След това уточни, че единствените му отговорности били да провежда интернационалните пътувания на Божков, както и бизнесът му зад граница, който по-късно бил закрит.

" Нямам финансови знания ", добави още Попов и изиска да бъде пуснат под гаранция. Очаква се арбитър Пенка Ангелова да се произнесе след 17 часа.
 Комисията по <a href=хазарта трансферира пълномощията си на шефа на Национална агенция за приходите " >
Комисията по
хазарта трансферира пълномощията си на шефа на Национална агенция за приходите

Това става с промени в Тарифата за таксите, които се събират по Закона за
хазарта

Припомняме, на по-ранен стадий, като измежду новите обвинявания са и търговия с въздействие. След това станаха общо 18 - против Васил Божков и по изказванията за изнасилвания и убийства - пред медиите. Отделно и на цялата сбирка от антични предмети, благосъстоятелност на Васил Божков. Синът на Васил Божков, а в последната седмица и по друго дело се на - следствието за нелегално асимилиране на евросредства.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР