Постоянен арест за обвинения в убийството на 7-годишната Кристин от

...
Постоянен арест за обвинения в убийството на 7-годишната Кристин от
Коментари Харесай

Постоянен арест за Мартин Трифонов, защитата няма да обжалва

Постоянен арест за обвинявания в убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря Мартин Трифонов бе предписан през днешния ден. Защитата му разгласи, че няма да апелира мярката.

Съдебното съвещание се организира при закрити порти в регионалната болница в Сливен, където се намира под защита арестувания от момента на залавянето му на 16 август. Той е опериран откакто при задържането му оказа опозиция и бе прострелян в краката.

Според представителя на сливенската прокуратура Ваня Белева Мартин Трифонов е в положително общо положение, бил е съответен и е бил наясно какво се случва. Към момента е в хирургично поделение на сливенската болница, само че към момента не е ясно по кое време ще бъде трансфериран в следствения арест.

Още в събота, на Трифонов му бяха повдигнати три обвинявания за ликвидиране на малолетно дете по изключително нечовечен метод, за обезчестяване и за блудничество. Най-тежкото наказване за ликвидиране е пожизнен затвор без право на подмяна, може да бъде пожизнен затвор или 30 години затвор. Наказанието за обезчестяване е от 15 до 20 години, за блудничество - от 10 до 20 години.

Задържаният е направил цялостни признания и даже е споделил, че осъзнава какво е направил. Прокуратурата е добавила още неопровержими доказателства за виновността му - при проучвания на биологичните материали на местопроизшествието е изолиран ДНК-профил на Мартин Трифонов.

В Сливен през днешния ден е Ден на печал. В 17 часа пред постройката на общината ще има бдение, проведено в обществените мрежи, в памет на детето. Хората ще упорстват за обективна присъда. Кметът на Сливен Стефан Радев в съболезнователно писмо също упорства причинителят да понесе най-суровото наказване, планувано от закона за осъщественото зверско закононарушение.

„ Всички скърбим за това дете. Затова и общината реагира по този метод и предложихме на околните в този сложен миг най-малко това, което можем да създадем – да поемем всички разноски, свързани с погребението, и да предложим всякаква друга поддръжка, от която имат потребност. “, сподели кметът Радев.

Междувременно, в Центъра за незабавна здравна помощ в Сливен стартира вътрешна инспекция, предизвикана от сигнал от близки на убитото дете. Семейството твърди, че лекарят от отзовалия се незабавен екип е седнал начело в колата за спешна помощ и не е обърнал внимание на детето.

„ Като пристигна колата за спешна помощ – един възрастен човек, само че не му видях физиономията, единствено държи чантата. Аз занесох дрешките да я облечем. Той дреме, не оказа помощ да я качат. Седна начело на седалката и потеглиха. Мен не ме пуснаха. Остави дамата сама, а той се качи при водача, не отиде при детето да му даде помощ. Виновен е, той въобще не обърна внимание, тук трябваше да хвърли чанта-манта и да види, да пипне детето на места – то беше живичко ”, сподели Красимир Георгиев, дядо на момичето.

Лекарят занапред ще изяснява дейностите си, само че в случай че се потвърди, че детето е оставено единствено, това е казус – настояват от управлението на Спешния център. Според фамилията бездействието на незабавния екип се оказало съдбовно. Не е ясно и къде е била здравната сестра, която по стандарт е част от реанимационния екип.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР