Постигналият най-големи успехи български футболист през новия век - Димитър

...
Постигналият най-големи успехи български футболист през новия век - Димитър
Коментари Харесай

Бербатов представи екипа и програмата си, с които влиза в битката за президентския пост в БФС

Постигналият най-големи триумфи български футболист през новия век - Димитър Бербатов, приказва пред публицисти в София. Берба анонсира публично, че ще се кандидатира за президент на БФС и също по този начин в границите на два часа приказва за проектите си, както и проблемите във футболния съюз. Най-резултатният футболист в историята на националния тим на България анонсира, че в неговия екип ще влязат сътрудниците му - Стилиян Петров и Мартин Петров, които биха били част от бъдещия Изпълком към БФС.

Бербатов проучва обстановката на играта в нашата страна и призна, че решенията за промени на формата на шампионата в края на сезона е " незаконна ". Самият той приказва, че ще се опита да срещне всички клубове, които имат право на глас до Конгреса, който ще се организира в края на месец юни 2021-а година.

„ Откривам моята акция за президент на БФС. Мисля, че моментът е пристигнал и започваме от през днешния ден, а ние сме почнали от много преди този момент да работим интензивно. Преди да ви срещна детайлно с нещата, които желаеме да ви покажем, ще ви показва екипа, с който ще работим. Това е ядрото, с което приготвяме тази смяна към по-добро. Мога да дам образец за какво хората, които са с мен, тъй като имах привилегията да работя с най-хубавия треньор в Манчестър – сър Алекс. Той постоянно говореше за екипната работа. Казваше, че подборът на екипа е най-важното нещо по пътя към триумфа. После всички видяхме какви триумфи имат Юнайтед ", стартира някогашният №9.

„ Кои сме ние? Настъпвам в нова глава от своето професионално развиване. Решили сме да има симбиоза сред футболни хора и хора, които са били дълго в бизнес ръководството и знаят чисто административно по какъв начин се случват нещата. Държа връзка със Стилиян Петров. Той ще бъде част от бъдещия Изпълком. Другият човек е Мартин Петров – щастлив съм, че тези хора са в моя живот и продължаваме да поддържаме връзки и идеологията ни е сходна. Трябва да поемем отговорност за бъдещето на нашия футбол. От другата страна е Петър Величков, към този момент говорихте с него, с него намерихме общ език, в който си мисля, че е за положителното на българския футбол. По-малко познатото име е Боби Станков, който се причисли към нашия екип и е доста значима част от него. Завършил е в УЕФА просветителна стратегия за футболен мениджмънт. Това е човек, който знае по какъв начин се случват нещата и има знания в УЕФА, отвън България. Опитът му е скъп. Имаме и правист в нашия екип без който няма по какъв начин да се случи професионална и виновна работа. Това е Георги Владов. Той желае да търси правдата и рационалните решения. Това е ядрото, което движи нещата от много време и приготвяме, както и доста други хора, които няма смисъл в този момент да ги нареждаме на масата. Те имат желанията и желанията да трансформират нещата както са, тъй като има потребност. Силата, която ни сплотява, е че нещата би трябвало да станат по по-добър метод. Тези хора знаят, че имат моето „ Благодаря”. Те дават отзиви и хрумвания, които се разискват и дебатират. Всяка една добра концепция е добре пристигнала при нас. Не знаем всичко, по тази причина се учим и растем. Затова хората, които търсят смяната, нямат сцената да кажат какво желаят са добре пристигнали при нас. Футболът е за всички нас, а не за мен ", сподели Бербо.

„ Има липса на тактика за развиване на българския футбол. Държа контакт с президента на румънската федерация. Тя е до нас, сходна като нашата. Президентът е по-млад от мен, определен преди пет години. Промените там текат с цялостна мощ. Тяхната презентация за развиване е 60 страници, в които е показано какво и по какъв начин считат да създадат. Може да взимаме образец от тях, тъй като ние няма да открием топлата вода. Взимаме образец от страни, които са до нас. Идеите са добре пристигнали. Липсата на ангажираност на държавната и локалната власт, игнориране на опциите от УЕФА и ФИФА. Аз, Стилиян, Мартин ще е неуместно да не поддържаме контакт с хората от там, които познаваме. Обменяме концепциите си за значими неща, които би трябвало да се обърне внимание. Трябва да има бистрота, професионализъм. Все неща, които всички можем да кажем, само че е мъчно да се създадат, само че аз и екипът ми сме подготвени да поемем тази отговорност.

Основните цели пред нас – основаване на тактика за развиване на футбола в идващите 10 години с главен фокус детски футбол. Аз съм тръгнал от там и съм съпричастен. Проактивна работа с локалната власт, УЕФА, ФИФА. Повишаване на интереса към футбола у нас. Има спад, защото младежите и децата не знаят към какво да се ориентират, както на мен са го създали. Повишаване на квалификацията на всички треньори, съдии в УЕФА. Това би трябвало да стане непрекъснато. Борба с уредените и нерегламентираните мачове, самодейна работа за смяна на нормативната уредба на Република България, касаеща футбола. Преструктуриране на БФС за преобразяване на организацията изцяло транспарантна, работеща и адаптивна. Заемане водещо място на БФС при осъществяване на футболните надпревари, аматьорски шампионати във всички формати. Проактивна работа на БФС с УЕФА, ФИФА.

“Първенството би трябвало да се управлява от ПФЛ, наложително. Всички точки споделят, че това е допустимо да се случи. Всички комисии би трябвало да бъдат трансферирани към БФС, без съдийската и дисциплинарната. Да се схванат притежатели, президенти кой да ги съставлява и техният член да е ИК на БФС. Сега всеки дърпа към себе си, сърди се, а това няма смисъл. Това е направено от страни, които са като нас. С цялото ми почитание, откакто те са го създали, за какво ние не го създадем. Проведохме срещи с тези федерации. Какво предлагаме по отношение на член 29. Ал.1?

Примерно, в Малта са го създали. Федерацията дава интервал от 2 години, в който да оказва помощ на футболната лига да сътвори финансов капитал и да съществува сама. Разходите се поемат от футболния съюз. Председателят на ПФЛ би трябвало да е член на УС на БФС, по този метод той ще ги съставлява кой ще е най-достойният измежду тях. Всички комисии да се трансферират към ПФЛ, без съдийската и дисциплинарната. Футболът не е бащиния, постройката да е на избран човек. Като не можеш да си свършиш работата, ставаш и идва идващият. По волята на клубовете, те са висшия орган, само че мандатността на президента би трябвало да го има сигурно.

„ Аматьорският футбол би трябвало да остане в БФС и това е приоритет. Подпомагане на клубовете да кандидастват по разнообразни стратегии, Боби ги знае всички. Винаги може да се откри разговора, стига да има предпочитание. Промяна за програмата на ДЮШ. Пак има образци за тях. Програма за финансиране на ДЮШ напълно с страната. Ако страната в този момент реши да даде на клуб, тя няма отчетност и бистрота, че тези пари са отишли след това в ДЮШ. За страдание е реалност, по тази причина може би и страната страни от целия развой.

„ Ние сме надалеч от това, че знаем и можем всичко. Особено в този момент. Обстановката в страната е, каквато е. аз съм надалеч от политиката и не желая да давам мнение. Фактът, че излизам в този момент и представям концепциите си кое и по какъв начин би трябвало да се случи, обезпечено с моя екип и идеологията, която имаме, може да не е задоволително за някой. Не желая да има съпоставения, ние си работим по нашите изборни хрумвания. Имаме мотивация да създадем нещата към по-добро. Бях съумял в моята специалност, само че в този момент влизам в друго занятие. Предизвикателствата са пред мене и много по-трудни. Не знам за какво БФС е толкоз вкусен. За мой шанс съумях да основа кариера отвън България, в която реализирах всичко, което желая, с едно-две изключения. Нашият спорт е доста добре подплатен съм заслужил всичко, което е при мен и влизаме с чисти хрумвания. Изградил съм облик в обществото за човек, който има отговорност. На никой не е забавно вероятно, само че фондацията ми я има 12 години и натрупвам опит в ръководство. Не може да ги съпоставяме, само че натрупвам опит за себе си и се надявам всичко това да ми е от изгода. Клубовете би трябвало да се приспособяват към естествената среда. ЦСКА и Левски са клубове с голяма маса.

„ Визирам борба сред всички нас, аз го одобрявам това като едно съревнование. Както съм губил и печелил, по този начин и те в своя житейски път. Ще разберем най-после какво ще се случи. Боби Михайлов и оставката му? Мисля, че в случай че тръгне да се отдръпва няма да бъде морална. Подава оставка след толкоз време, клубовете на самия конгрес би трябвало да я гласоподават. Запознати сме, че се пробва да се спре сходно гласоподаване. Подал си оставка –край, завършило е. тази оставка ще бъде гласувана и индивидът, който успее и предложи неща, почтени от самите клубове. Те ще изберат кое е най-добре за тях. Мисля, че те желаят тази оставка и по тази причина аз съм пред вас с лицето си да донеса тази смяна. Абсурдно и незаконно е мнението за унищожаване на изпадащите тимове. В последна сметка не мога да намеря друга дума с изключение на закононарушение. Това не е морално, само че това липсва в избрани човеци във футбола у нас. Това е сексапил на самия футбол, до оня ден протестирахме против Суперлигата, а в същия миг сме в сходна обстановка, която е изцяло неприемлива и неприемлива. Имам контакти в УЕФА и съм споделил с тях, с цел да чуя тяхната реакция. Това са неприемливи неща и това е част от казуса. Напълно неприемливо и тук е ролята на всички нас ".

„ Властта опиянява, може би поради това продължава тази обстановка. Не мога да намеря отговор за какво е самоцел властта, изключително когато не те желаят, а ти да искаш да продължиш да бъдеш там. Когато конгресът реши, че не желае да си там, а ти след това тръгнеш да обжалваш, някак си ми се коства необичайно. Хубавото на екипа е, че знае по какъв начин се случват нещата, а аз изисквам. Това рефлектира, а най-после аз нося персоналната отговорност, защото аз съм лицето. Печелим или губим – всичко е върху мен. Лична мотивация? Като съм си приказвал с близки и другари, някои ме питаха за какво ти е да влизаш в тези ла*на. Самото изречение буди доста усеща в мен, тъй като са неприемливи. Да гледаш личното си състезание и да го описваш с тези думи, с опрощение – някак демонстрира, че нещата не са както би трябвало. Това е депресарско отношение, чувство, че не е обикновено. Не е прелестно да ти се приказва от всеки втори срещнат. Това ми е персоналната мотивация и отговорността би трябвало да се поеме от нашето потомство. Мисля, че в този момент е този миг ", призна Бербатов.

„ Националните тимове са лицето, когато играем в чужбина. И в бъдеще ще имаме слаби мачове. Аз за огромен шанс съм бил там, знам през какво съм минал, позната ми е ситуацията. Това ще е от изгода, защото ще съм ефективно замесен в активността на националния тим. Това е нещо, което поздравявам и нямам самообладание да се случи всичко това. Удоволствие ще е за мен. Нека не забравяме и младежите, тъй като играчите стартират изпод. Аз прескочих няколко обединения на България и отидох в младежкия. За мен развиването на националния тим е идея. Абсолютно ще е тематика, която е измежду най-важните за дискутиране.

„ Със Стилиян и Мартин приказваме доста време по тематиката „ футбол”. Съпричастни сме към всичко. Затова бях благополучен, че в процеса на диалози и тримата би трябвало да сме в ръководството на БФС, като футболен мозък. Не може и без управническата част, чисто бизнес-администрацията. Те ще бъдат в Изпълкома, неизменима част, тъй като наложително би трябвало да са там. Те са хора, които са минали през доста. Нещата, които приказваме тук, е говорено сред нас. Ще има нови хрумвания, ще се влеят в това сигурно към усъвършенстване и тези мои някогашни сътрудници съм благополучен, че мога да ги нарека другари, само че можем да смесим и работата. Знам, че в този момент гледат и следят. Ще стане в следствие какво сме вероятни да създадем. Вие ще следите и оценката ще бъде от вас. Когато действаме морално и съблюдаваме кодекса в полза на футбола, няма да има място за притеснение”.

„ Не желая да приказвам кой какво е приключил до момента. Всеки е минавал през сложни интервали. Не можем да отречем и нещата, които са създали. Има хубава база на Бояна. Оттам-нататък по какъв начин се движи футболът през годините… всички можем да забележим за какво се е стигнало до такава степен. Важното е, че сме тук и най-после, както един треньор в тима си носи следствията, по този начин е и при президента. Те в този момент са в оставка.

Кандидатът за нов президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов отговори и на въпрос по отношение на възможната смяна на формата на шампионата в efbet Лига. Ето и неговото мнение по въпроса:

" Абсурдно и незаконно е мнението за унищожаване на изпадащите тимове. В последна сметка не мога да намеря друга дума с изключение на закононарушение. Това не е морално, само че това липсва в избрани човеци във футбола у нас. Това е сексапил на самия футбол, до оня ден протестирахме против Суперлигата, а в същия миг сме в сходна обстановка, която е изцяло неприемлива и неприемлива. Имам контакти в УЕФА и съм споделил с тях, с цел да чуя тяхната реакция. Това са неприемливи неща и това е част от казуса. Напълно неприемливо и тук е ролята на всички нас ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР