Постепенно сезонът във веригата за любителски тенис Интерактив тенис навлиза

...
Постепенно сезонът във веригата за любителски тенис Интерактив тенис навлиза
Коментари Харесай

Мастърсът на ITL идва – шансът на любителите да се почувстват като професионалисти

Постепенно сезонът във веригата за любителски тенис Интерактив тенис навлиза в най-вълнуващата си фаза. В началото на юни е време за първия за годината Мастърс шампионат на ITL, в който всички участници могат да се почувстват като експертите, които гледат по малкия екран.

Надпреварата по традиция ще се организира на кортовете на БНТЦ в сърцето на Борисовата градина. В последните години това е най-големият аматьорски шампионат по тенис като предходната година имаше 120 участници. Турнирът няма еквивалент в страната и е едно от най-важните събития през сезона като в предходните издания се включваха и доста участници от Пловдив, Самоков, Благоевград и други градове, които пътуват за срещите си.

Мастърсът стартира с квалификации, а най-хубавите 16 чакат най-хубавите от пресявките за мачовете в главната скица. В нея се играе в цялостния формат от 2 от 3 сета като за всяка среща уредниците дават нови топки. След четвъртфинал участниците фактически влизат в кожата на експертите – мачовете се играят на централния корт на БНТЦ със арбитър на стол като най-интересните дуели се излъчват и онлайн.

Наградният фонд също е впечатляващ – над 1500 лв.. Победителят получава над 500 лв. от премиите и една от най-големите купи при феновете. Всички участници получават награди без значение от етапа, на която отпаднат.

По сходство и на Мастърс шампионатите в АТР тура, и тук първенецът получава 1000 точки за ранглистата на ITL, която дефинира и осемте участници във финалния шампионат за сезона.

Началните часове на мачовете са 21 и 22 часа, което подсигурява опция за присъединяване на работещите денем.

Записването продължава до 3 юни, а първите мачове са на 6 юни. Квалификациите не престават 10 дни, а в идващите 10 са срещите в главната скица, с цел да се стигне до огромния край на 26 юни.

За повече информация и записване посетете уеб страницата на Интерактив тенис -

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР