Поставеният под №1 в основната схема Яник Синер се класира

...
Поставеният под №1 в основната схема Яник Синер се класира
Коментари Харесай

Яник Синер: За мен винаги е много хубаво да играя на Sofia open

Поставеният под №1 в главната скица Яник Синер се класира за четвъртфиналите на Sofia Open. Италианецът, който е първенец от последните две издания на шампионата, се наложи с 6:3, 6:4 над Нуно Боржес (Португалия) след близо час и половина игра. Победата е 10-та поредна за Синер в София (10/0) и общо 44-та от началото на сезона. 

Синер приказва пред медиите в " Арена Армеец ".

10-та поредна победа в София. Изглежда, когато видиш надписа „ София “ на корта, чувстваш, че няма метод да загубиш?

Не, не. Със сигурност е хубаво да се върна. Първият мач в никакъв случай не е елементарен. Особено против състезател, който към този момент е играл няколко мача тук. Мисля, че мога да се гордея с първия си мач. Надявам се, че мога да повиша равнището си за идващия кръг. Но, да, изпитвам позитивна сила, позитивни усеща. Ще забележим какво ще стане по-нататък.

Какво е особеното, когато усетиш любовта на българските почитатели. Превърна се в един от любимците на публиката в София.

Хубаво е. За мен тази година е по-специална от предходната, тъй като предходната година залата беше празна. Тази година има почитатели, тъй че чувствам положителната сила. Както споделих на корта – благодаря на всички, че пристигнаха. Надявам се да ми оказват помощ за идващия кръг. Мисля, че всеки шампионат е специфичен, когато има аудитория и явно за мен постоянно е доста хубаво да се връщам на този шампионат и е доста хубаво да имаш публиката зад себе си.

Коя е най-положителната страна на работата с Дарън Кейхил? Как ви действа това, че той не е тук сега и работите от разстояние?

Първо – той е доста добър човек. Има доста опит. Мисля, че сред него и Симоне и целия ми тим  има добра естетика. Всеки знае какво би трябвало да прави. Със сигурност той е най-опитната част от моя екип, работил е с разнообразни играчи в предишното – мъже и дами. Много съм горделив, че той се причисли към нас. Мисля, че е доста значим за мен, тъй като, изключително преди значими мачове, знае по какъв начин да приказва с мен, давайки ми в допълнение убеденост, от която от време на време   се нуждае един състезател. Както споделих, с него и Симоне – Симоне е по техническите и тактическите въпрос… Но да – всички дружно са добър екип. И най-важното е, че ни е прелестно да сме дружно, да си приказваме всеки ден.

Какви са задачите ви до края на сезона?

Със сигурност – най-хубавото нещо е да играеш допустимо най-вече мачове. Това е най-хубавото за всеки състезател. Знам, че мога да играя добре в шампионатите на закрито – демонстрирах го предходната година, а също и преди две години. За мен най-важното е да се опитам да се развия и да се приготвя за идната година. Опитвам се да работя доста физически. Надявам се да имам добър завършек на годината. Не обичам да приказвам за бъдещето. Да забележим какво ще се случи, само че сигурно усъвършенствах играта си през последните няколко месеца и това е задачата за идващите няколко месеца. А за класирането и финалите в Торино – ще забележим какво ще стане.

Как се чувстваш в този момент ?

Днес се усещах добре на корта. Физически. Тичах бързо. Координацията ми също беше добра. Да забележим в идващия кръг по какъв начин ще се усещам. Освен това през вчерашния ден се усещах добре, мозъкът ми беше подготвен да играе на 100 %.

Това ли е шампионатът, в който се чувствате най-комфортно?

До в този момент – да. Но както споделих, всеки мач, който играеш, е сложен. Трябва да си на 100 % физически и душевен подготвен, и би трябвало да подхождаш по верния метод. Във всеки мач има някакви компликации на корта. Но работата е там, че би трябвало да намериш решение, което се пробвам и да върша във всеки мач, в който играя. Както споделих – тук е особено място за мен – тук завоювах първия си шампионат. Миналата година играх добре. Мисля, че мога да се гордея с това, което направих тук. Така че се надявам да мога да продължа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР