Поставеният под №1 в схемата на Първа дивизия отбор на

...
Поставеният под №1 в схемата на Първа дивизия отбор на
Коментари Харесай

Виваком възкръсна и спря Ероус в последните секунди на изключително луд мач

Поставеният под №1 в схемата на Първа дивизия тим на Виваком се измъкна от елиминация като на магия и ликува след триумф с 80:79 (12:16, 15:23, 22:18, 22:14, 9:8) след продължение над Ероус във втората им среща от полуфиналната фаза. Събитията в дуела бяха повече от инфарктни, а последните секунди от продължението са превъзходен образец за какво баскетболът се играе до последната секунда. С успеха Виваком изравнява резултата в полуфиналната серия, а третият решителен мач ще се състои в понеделник от 20:30.
Ероус трябваше да се оправя от първата секунда без изчезналия гард Джими Хънт, само че братята Симеон и Иван Ценови дадоха нужната убеденост на отбора за 4 точки преднина след първите 10 минути - 16:12. Перфектната игра в двете етапи на " стрелите " им оказа помощ да си извоюват 15 точки задатък по средата на втория интервал, а на огромната отмора резултатът бе 39:27.
В третата четвърт пристигна частичният отговор на играчите на Виваком, и по особено на Георги Кръстев. Крилото наниза 12 следващи точки за тима си, а с негова помощ разликата спадна до 8 точки преди началото на последните 10 минути - 57:49.

Ероус поддържаше преднината си доникъде на четвъртия интервал, когато влезлия от пейката Иван Скерлев се включи по страховит метод и изравни резултата - 66:66. Два следващи коша на Симеон Ценов дадоха две точки актив на Ероус, само че вездесъщият Скерлев изравни за 71:71 след съвършена бърза офанзива в последния вероятен миг. Ценов пропусна от тройката за успеха и по този начин се стигна до продължение.
Двата отбора продължиха да се хапят и в спомагателните пет минути, а резултатът съвсем не мърдаше от безспорното тъждество. Антонио Антов наниза панер за две точки преднина за Ероус с 1:26 на часовника, а пропуски и неточности на Виваком дадоха късмет на Антов да усили преднината на " стрелите " на 4 точки при 79:75 с оставащи единствено 17 секунди.
Но към момента нищо не беше завършило. Георги Бързаков веднагически осъществя тройка, с цел да стопи недостига на Виваком на една точка, а в идващите 3-4 секунди ужасна неточност на Симеон Ценов разреши на Иван Скерлев да сервира за 79:80 за Виваком с шест оставащи секунди. Два поредни чадъра на Бързаков и Кръстев осигуриха успеха на " оранжевите ".

Георги Кръстев приключи с 23 точки и 14 битки за Виваком, Георги Бързаков вкара 21 точки, взе 10 битки и направи 5 асистенции, а златната запаса Иван Скерлев осъществя 15 точки за 18 минути от пейката. За Ероус Симеон Ценов бе под пара с 29 точки и 15 битки, Иван Ценов остави 15 точки и 7 битки, а Антонио Антов се разписа с 11 точки.

РЕЗУЛТАТИ

ПРОГРАМА

Снимки: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР