Поставената под №27 на Откритото първенство на Франция по тенис

...
Поставената под №27 на Откритото първенство на Франция по тенис
Коментари Харесай

Анисимова отстрани Осака в Париж

Поставената под №27 на Откритото състезание на Франция по тенис Аманда Анисимова се класира за втория кръг на шампионата от Големия шлем в Париж.

Американката победи със 7:5, 6:4 някогашната лидерка в международната класация Наоми Осака от Япония след час и половина игра.

Двете си размениха по два пробива в първите шест гейма. 20-годишната етническа рускиня направи решителния брейк за 6:5 при четвъртата си опция и по-късно затвори частта с гейм на нула.

Във втората Анисимова проби за 4:3, а в идващия гейм избави три точки за рибрейк преди да затвърди. В заключителната игра тя поведе 40:0 и осъществя третия си мачбол с печеливш удар от форхенд.

Аманда записа 27 печеливши удари при 29 непредизвикани неточности. Балансът на Осака беше 13-29.

Следващата съперничка на американката е квалификантката Дона Векич. Хърватката преодоля приятелката на Денис Шаповалов – Мириам Бьорклунд от Швеция, със 7:6, 6:2.

В различен дуел №32 Петра Квитова победи Анна Бондар от Унгария след 7:6(0), 6:1. Следващата съперничка на чешката левичарка е Дария Савил от Австралия, която беше безапелационна против квалификантката от Гърция Валентини Граматикоулу и завоюва с 6:1, 6:2.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР