Посрещаме последния ден тази седмица с високи дневни температури в

...
Посрещаме последния ден тази седмица с високи дневни температури в
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевични бури и в неделя

Посрещаме последния ден тази седмица с високи дневни температури в интервала 22-27 градуса и слънчево време в часовете преди обяд. В някои ниски региони на Южна и Източна България има условия за мъгли в ранните зори, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

От обяд до среднощ със леден атмосферен фронт в доста региони на страната ще се развиват гръмотевични стихии с заплаха от градушки. Валежите ще обзет първо северозапада, след това централните региони на страната и в по-късните часове и Източна България.

С нахлуването на леден въздух температурите ще се намаляват, а вятърът ще се усилва. По-мощни пориви (скорост до 70-80 км/ч.) се обрисуват към обяд и в ранния следобяд на северозапад, по-късно и в съвсем всички планински масиви. В мощ е жълт код за рисково време.

Следващата седмица ще стартира с по-хладно време. В понеделник и вторник  дневните стойности ще се двоумят сред 20 и 25 градуса. В хода на седмицата бързо ще се стопли. Валежите с всеки ден ще са все по-оскъдни и на  по-малко места.

Около крайбрежието валежи в друга степен ще има доникъде на идната седмица. В тези региони на страната обаче преваляванията най-често са краткотрайни, а бурите се развиват и минават бързо. В планините динамичното време е рисково. В идващите 2-3 дни не са целесъобразни преходи по оголени била и в по-високата планинска зона поради нараснал риск от мълнии.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР