Посредници на потенциален европейски инвеститор от авиационния сектор са направили

...
Посредници на потенциален европейски инвеститор от авиационния сектор са направили
Коментари Харесай

Посредници на потенциален инвеститор огледаха летище Русе

Посредници на евентуален европейски вложител от авиационния бранш са създали оглед на летище " Русе " по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, оповестява пресцентърът на ГЕРБ.

Основна цел на двудневното посещаване е била да се изследва опцията гражданското летище да бъде обновено, като се трансформира в пътнически и карго център за района.

В програмата е бил оглед на летището, пътническия терминал, полосата за политане и кацане, пътеките за рулиране, площадките за престой и прилежащата инфраструктура.

Една от разискваните тематики е била за вложенията в летище " Русе ", които ще разрешат то да обслужва вътрешни полети до София и интернационалните товарни полети.

Според показаните на вложителите разбори съвсем 1000 души пътуват сред Русе и София всекидневно. Предварителните планове демонстрират, че ще са нужни малко над 28 млн. евро.

Преимущество на летището е географското му състояние, което е причина за построяването на мултимодален транспортен център за товарен превоз сред летището, пристанището, сухопътен и железопътен превоз. През Русе минават два европейски транспортни коридора - 7 и 9, се показва също в известието.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР