Посолството ни в Лондон е оказало съдействие на група български

...
Посолството ни в Лондон е оказало съдействие на група български
Коментари Харесай

Посолството ни в Лондон: Пътувайте за Великобритания, само ако е абсолютно наложително

Посолството ни в Лондон е оказало подпомагане на група български жители, които не са били позволени да се качат на аероплан с полет от Единбург до София на 27 декември в 15.35 ч., оповестиха от пресслужбата на Министерството на външните работи. От консулската работа към посолството са се свързали с самолетната компания и са прецизирали недоразумението. След дейната интервенция на екипа на задачата ни в Лондон българските жители са били позволени на борда на самолета в точния момент.

Като част от Англия, разпоредбите, които се ползват за пътешестване от и до Шотландия, са същите като за останалите региони на страната. Те са оповестени на интернет страницата на българското посолство в Лондон. Оттам приканват българските жители да пътуват единствено, когато е безусловно неотложно.

От 00.00 ч. на 24 декември лицата, идващи в България, с начална точка на тръгване от Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, на които е разрешено влизане в страната, се слагат под карантина за 10 дни в дома или в друго място, което са показали за престояване. На идващите с въздушен превоз ще се прави бърз антигенен тест за COVID-19 на съответното летище в България. При негативен резултат от теста се издава наставление от шефа на съответната районна здравна ревизия или оправомощен от него заместник-директор за слагане под карантина за период от 10 дни, а при позитивен резултат - наставление за слагане под наложителна изолираност за период от 14 дни.

Към сегашния миг режимът за пътешестване до Обединеното кралство не включва възбрана за влизане на българските жители. Пристигащите български жители подлежат на 10-дневна карантина и би трябвало да попълнят електронен формуляр, в който да дават данните си за контакт, пътен проект и адрес, на който ще прекарат 10-дневната карантина.

От 15 декември 2020 година идващите в Англия от страни, които не са част от така наречен " коридори за пътешестване ", измежду които е и България, могат да си създадат тест за COVID-19 за лична сметка след петия ден от самоизолирането в Англия. При негативен резултат от това проучване лицата ще бъдат освободени от задължението да се самоизолират за остатъка от 10-дневния интервал на карантината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР