Посолството на Турция в Прищина подкрепи трансформирането на Косовските сили

...
Посолството на Турция в Прищина подкрепи трансформирането на Косовските сили
Коментари Харесай

Турция подкрепи новата армия на Косово

Посолството на Турция в Прищина поддържа трансформирането на Косовските сили за сигурност (КСС) в Армия на Косово, като уточни, че това е суверенно право на косовската страна, написа скопското електронно издание „ Курир “, представено от организация " Фокус ".
В известието от неделя вечерта се показва очакване, че трансформацията ще бъде осъществена демократично, според Конституцията, и в съгласуваност с НАТО и че в бъдеще войската ще бъде в работа на мира в района.
„ Турция като балканска страна и членка на НАТО, която взе участие в КФОР и КСС, взимайки поради законите, признато от Народното събрание на Косово на 14 декември за трансформиране на КСС в Армия като суверенно право, а също по този начин смята за подобаващи изказванията на косовските престижи, че процесът на промяна, който ще трае с години, ще се развива по либерален метод и ще обхване всички общности в Косово в границите на Конституцията, в съгласуваност с НАТО и по този метод ще способства за отбрана на мира и стабилността и района “, се споделя в известието.
Дипломатическото посланичество на Анкара в Косово показва, че Турция, „ според смисъла, което придава на мира и стабилността в района, ще продължи да поддържа продължаването на разговора Белград – Прищина “.
Медиите в Косово означават, че това е „ още една огромна военна мощ “ след Съединени американски щати, Англия, Германия и Франция, която намерено поддържа образуването на Армия на Косово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР