Посолството на САЩ разпространява изявление на говорителя на Държавния департамент

...
Посолството на САЩ разпространява изявление на говорителя на Държавния департамент
Коментари Харесай

Посолството на САЩ у нас: Не се обмислят санкции срещу България


Посолството на Съединени американски щати популяризира изказване на представителя на Държавния департамент Нед Прайс по отношение на журналистически запитвания за позицията на Съединени американски щати по тематиката за евроинтеграцията на Западните Балкани и по-конкретно на Република Северна Македония , върху която тегне ветото на България.

" Съединените щати мощно поддържат присъединението на Албания и Северна Македония към Европейския съюз . Вярваме, че това ще е от изгода за всички страни в района. Администрацията на президента Байдън не обмисля наказания против българското държавно управление и сме уверени, че държавните управления на Северна Македония и България са поели по пътя на градивния разговор, което ще помогне да се разрешат навреме техните разлики. Оценяваме мощния интерес на Конгреса на Съединени американски щати по този въпрос и ще продължим да поддържаме тясна съгласуваност с Конгреса по тази тематика. "

Припомняме, че необятно медийно отразяване у нас закупи изявлението на републиканския конгресмен Клаудия Тени , която се изрича " за " налагане на наказания, в случай че София не промени позицията си. Интервюто е направено за македонската редакция на " Гласът на Америка ", а самата Клаудия Тени е съпредседател на групата за другарство със Северна Македония и на Македоно-американското общество.

Това не е първото изявление на републиканеца по тематиката. Преди към два месеца тя и 12 други конгресмени изпратиха на посланика ни в Съединени американски щати Тихомир Стойчев писмо, с което приканват да бъдат отстранени пречките пред еврочленството на Скопие.

Изявлението на посолството на Съединени американски щати у нас идва на фона на визитата на , която беше коментирана нееднозначно у нас от анализатори.
 Експерти песимисти за визитата на Петков в РСМ, отивал с
Експерти песимисти за визитата на Петков в РСМ, отивал с " промокод "

Боян Чуков, специалист по национална сигурност, обаче е песимист
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР