Посолството на САЩ приветства предприетите напоследък действия на българското правителство

...
Посолството на САЩ приветства предприетите напоследък действия на българското правителство
Коментари Харесай

Американското посолство с позиция по шпионския скандал с Русия

" Посолството на Съединени американски щати приветства подхванатите в последно време дейности на българското държавно управление за отбрана на независимостта и суверенитета на страната против злонамерено въздействие, в това число известието от 24 януари за експулсирането на двама чиновници в съветското посолство за шпионаж и това от 23 януари за повдигнати обвинявания за опит за преднамерено ликвидиране против трима съветски жители ". Това се споделя в позиция на американското посолство у нас.


" Подкрепяме дълготрайните старания на институциите, участващи в следствието и в разкриването на нарушавания на българското законодателство. България е мощен съдружник в НАТО и сътрудник в границите на Европейски Съюз и има неотменимо право да дефинира личното си бъдеще ", се споделя още в позицията.

" Посолството на Съединени американски щати в София обръща внимание на появилите се неотдавна безапелационни сведения за поредност от злонамерени дейности от страна на представители на съветското държавно управление на българска територия, които доведоха до експулсирането на трима чиновници в съветското посолство и отнемането на визите на други двама по съмнения в шпионаж в последните четири месеца. Правителството на България показа доказателства за подпомагани от Русия злонамерени действия, реализирани на територията на България в продължение на години. Както българските следователи изясняват в прессъобщение от декември 2019 година, неколцина от съветските сътрудници, виновни за случая с отравянията в България, са били забъркани в други злонамерени действия в Европа ", се споделя още в позицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР