Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в

...
Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в
Коментари Харесай

Москва официално отрече да е свързана с нападението над бившия руски шпионин

Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в отговор на настояването на английското министерство на външните работи, в която декларира, че Русия не е обвързвана със случилото се в Солсбъри, където на 4 март бе токсичен някогашният полковник от Главно разследващо ръководство Сергей Скрипал и щерка му Юлия, съобщи ТАСС.

Агенцията цитира известие на съветската дипломатическа задача в Туитър.

 Британският дипломат в Русия Лари Бристоу на излизане от постройката на Въшно министерство в съветската столица Британският дипломат в Русия Лари Бристоу на излизане от постройката на Въшно министерство в съветската столица © Българска телеграфна агенция
В него се споделя, че в изпратената през днешния ден нота посолството е удостоверило, че Русия не е обвързвана с случая в Солсбъри, и е изложило упоменатите към този момент условия за осъществяване на взаимно следствие.

Руското посолство в Лондон съобщи в Туитър, че Москва няма да отговори на английския ултиматум, в случай че не получи проби от нервнопаралитичното вещество, употребявано при нападението против Скрипал, заяви Асошиейтед прес, също цитирайки Туитър.

3/7 Moscow will not respond to London’s ultimatum until it receives samples of the chemical substance to which the UK investigators are referring. pic.twitter.com/B5CNtimcc3
— Russian Embassy, UK (@RussianEmbassy) 13 март 2018 година
Британският министър председател Тереза Мей даде на Москва период до среднощ да изясни по какъв начин химическо вещество, съветско произвеждане, се е озовало и е било употребявано в британски град. В противоположен случай Лондон заплаши да предприеме ответни ограничения.
 ​Ескалация на напрежението сред Русия и Англия поради случая ​Ескалация на напрежението сред Русия и Англия поради случая "Скрипал "
В среднощ изтича срокът, който Лондон даде на Москва за пояснения под опасност от съществени ограничения. Русия разгласи, че няма да сътрудничи на английското раз...

Нито една английска медия няма да продължи да работи в Русия, в случай че Лондон реши да спре излъчването на съветската държавна телевизия RT, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Британският медиен регулатор (Офком) по-рано заяви, че може да преразгледа разрешителното на RT (бивша " Russia today " ), считана за агитационен орган на Кремъл, в случай че английското държавно управление реши, че Русия е виновна за отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал, напомня Франс прес. Никоя английска медия няма да работи в Русия, в случай че спрат RT, сподели Захарова довечера в предаването " 60 минути " на публичната телевизия " Русия 1 ".

Никой не може да дава на Русия 24-часови ултиматуми, съобщи говорителката на министерството, разяснявайки изявлението на Тереза Мей пред английския парламент през вчерашния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР