Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в

Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в ...

Посолството на Русия в Лондон отрече да има нещо общо с отравянето на бившия шпионин.Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в отговор на искането на британското министерство на външните работи, в която заявява, че Русия не е свързана със случилото се в Солсбъри, където на 4 март бе отровен бившият полковник от Главно разузнавателно управление Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Руската дипломатическа мисия заяви в "Туитър", че Москва няма да отговори на британския ултиматум, ако не получи проби от нервнопаралитичното вещество, използвано при нападението срещу Скрипал, съобщи "Асошиейтед прес".

Британският премиер Тереза Мей даде на Москва срок до полунощ да обясни как химическо вещество, руско производство, се е озовало и е било използвано в английски град. В противен случай Лондон заплаши да предприеме ответни мерки.

В същото време говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, каза че нито една британска медия няма да продължи да работи в Русия, ако Лондон реши да спре излъчването на руската държавна телевизия РТ. Британският медиен регулатор (Офком) по-рано съобщи, че може да преразгледа разрешителното на канала, смятан за пропаганден орган на Кремъл, ако британското правителство прецени, че Русия е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал.

Според Захарова Тереза Мей не разполага с реални факти по случая с отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал. Никой не може да дава на Русия 24-часови ултиматуми, заяви говорителят на министерството, коментирайки изказването на Тереза Мей пред британския парламент вчера.

Източник: dnevnik.bg