Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в

...
Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в
Коментари Харесай

Посолството на Русия в Лондон отрече да има нещо общо с отравянето на бившия шпионин

Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в отговор на настояването на английското министерство на външните работи, в която декларира, че Русия не е обвързвана със случилото се в Солсбъри, където на 4 март бе токсичен някогашният полковник от Главно разследващо ръководство Сергей Скрипал и щерка му Юлия, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Руската дипломатическа задача съобщи в " Туитър ", че Москва няма да отговори на английския ултиматум, в случай че не получи проби от нервнопаралитичното вещество, употребявано при нападението против Скрипал, заяви " Асошиейтед прес ".

Британският министър председател Тереза Мей даде на Москва период до среднощ да изясни по какъв начин химическо вещество, съветско произвеждане, се е озовало и е било употребявано в британски град. В противоположен случай Лондон заплаши да предприеме ответни ограничения.

В същото време представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, сподели че нито една английска медия няма да продължи да работи в Русия, в случай че Лондон реши да спре излъчването на съветската държавна телевизия РТ. Британският медиен регулатор (Офком) по-рано заяви, че може да преразгледа разрешителното на канала, считан за агитационен орган на Кремъл, в случай че английското държавно управление реши, че Русия е виновна за отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал.

Според Захарова Тереза Мей не разполага с действителни обстоятелства по случая с отравянето на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал. Никой не може да дава на Русия 24-часови ултиматуми, съобщи представителят на министерството, разяснявайки изявлението на Тереза Мей пред английския парламент през вчерашния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР