Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в

Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в ...

Русия отговори официално на Великобритания за отравянето на Скрипал.


Посолството на Руската федерация в Лондон е изпратило нота в отговор на искането на британското министерство на външните работи, в която заявява, че Русия не е свързана със случилото се в Солсбъри, където на 4 март бе отровен бившият полковник от Главно разузнавателно управление Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Агенцията цитира съобщение на руската дипломатическа мисия в Туитър. В него се казва, че в изпратената днес нота посолството е потвърдило, че Русия не е свързана с инцидента в Солсбъри и е изложило споменатите вече изисквания за провеждане на съвместно разследване. Руското посолство в Лондон заяви в Туитър, че Москва няма да отговори на британския ултиматум, ако не получи проби от нервнопаралитичното вещество, използвано при нападението срещу Скрипал, съобщи АП, също цитирайки Туитър.

Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на ... към профила даде на Москва срок до полунощ да обясни как химическо вещество, руско производство, се е озовало и е било използвано в английски град. В противен случай Лондон заплаши да предприеме ответни мерки.

Източник: novini.bg