Посолството на Русия в Северна Корея съобщи, че страната е

...
Посолството на Русия в Северна Корея съобщи, че страната е
Коментари Харесай

Пхенян отмени COVID мерките

Посолството на Русия в Северна Корея заяви, че страната е облекчила строгите противоепидемиологични ограничавания в столицата Пхенян , които бяха въведени през последните пет дни , с цел да се забави разпространяването на респираторни болести, съобщи Асошиейтед прес.

Северна Корея не е признавала публично за локдаун в Пхенян или за повторна поява на COVID-19 в страната, откогато

водачът Ким Чен-ун разгласи победа над ковид през август, само че изявленията на съветското посолство във „ Facebook “ дават необичаен взор към обстановката в потайната страна.

Посолството разгласява уведомление, издадено от външното министерство на Северна Корея,

с което се осведомят задграничните дипломати, че от през днешния ден е анулиран „ специфичният противоепидемичен интервал “, натрапен в Пхенян от предходната сряда.

Миналата седмица посолството заяви, че

севернокорейските здравни управляващи изискват от дипломатическите задачи да държат чиновниците си на закрито, както и да мерят температурата им четири пъти на ден и да оповестяват резултатите в болница в Пхенян. То сподели, че севернокорейските ограничения са в отговор на увеличението на случаите на " грип и други респираторни болести ", само че не загатна ковид или дали ограничавания са били наложени и на елементарните жители.

Малко преди този момент „ Ен Кей Нюз “ (NK News), новинарски уеб страница, отдаден на Северна Корея,

цитира известие на севернокорейското държавно управление, в което се споделя, че здравните чиновници са наложили петдневен локдаун в Пхенян в опит да спрат разпространяването на респираторни болести.

Северна Корея твърди, че не е имала доказани случаи на болни от COVID-19 от 10 август,

когато Ким употребява огромна политическа конференция, с цел да разгласи, че страната е ликвидирала ковид, единствено три месеца откакто страната призна за огнище на разновидността Омикрон, показва АП.

Макар Ким да твърди, че хипотетичният триумф на страната против вируса ще бъде приет за международно знамение

в региона на опазването на здравето, специалистите считат, че Северна Корея е манипулирала данните за епидемията, с цел да му помогне да резервира абсолютния си надзор над страната.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР