Посолството на Русия в САЩ излезе с изявление, в което

...
Посолството на Русия в САЩ излезе с изявление, в което
Коментари Харесай

Русия призова САЩ да се откажат от безотговорните си планове в Сирия

Посолството на Русия в Съединени американски щати излезе с изказване, в което приканва Вашингтон да се откаже от „ безотговорните си проекти “ за Сирия , съобщи РИА Новости.
„ Преди няколко дни ние предупредихме Вашингтон да не се изкушава да употребява Сирия в следващи провокации с потребление на химическо оръжие против мирното население за нанасяне на удар по Дамаск. Заплахите на непрекъснатия представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации да се извършат сходни дейности и нагнетяването на съответстващата атмосфера във водещите американски медии би трябвало, явно, да приготви обществеността за тяхната наложителност “, се споделя в оповестено във Фейсбук коментар на съветското дипломатическо посланичество.
В тази връзка, дипломатите задават и въпроса: „ Кого в действителност поддържа Вашингтон в Източна Гута “ и акцентират, че „ цялото противодействие “ там от дълго време се управлява от „ Джебхат ан Нусра “, която от години обстрелва мирните квартали на Дамаск, в това число съветските дипломатически представителства.
„ Още един път призоваваме Вашингтон да се откаже от безотговорните си заявки и проекти, които водят към необратима ескалация на спора. При това няма да се получи да отвлечете вниманието ни от Сирия с „ английския сюжет “. Сирия ще остане във фокуса на съветската дипломация “, прибавят от съветското посолство, написа още организация " Фокус ".
Припомняме, че при разискванията на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на резолюция 2401 за установяването на помирение и филантропична пауза в Сирия, непрекъснатият представител на Съединени американски щати Ники Хейли означи, че Съединени американски щати ще нанесат удари по Дамаск. От Москва са дали отговор, че Русия ще предприеме нужните ответни ограничения при положение на сходен ход.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР