Посолството на Русия в България се отнесе подигравателно към твърденията

...
Посолството на Русия в България се отнесе подигравателно към твърденията
Коментари Харесай

Москва реагира с подигравка на смяната в Агенция Разузнаване

Посолството на Русия в България се отнесе присмехулно към изказванията на ексшефа на Държавна организация " Разузнаване " Атанас Атанасов, който видя " дългата ръка на Кремъл " в своето освобождение от директорския пост. 

Президентът Радев подписа в петък (18 юни) указа, с който освободи от длъжност Атанасов. 

" За следващ път ставаме очевидци на занимателно държание на изгубили постове си български длъжностни лица, които изясняват своите оставки с нищо друго с изключение на подли интриги на " дългата ръка на Кремъл ". Уважаеми господа, за какви ги мислете жителите на България в случай че смятате, че в тези плоски клишета някой към момента би могъл да повярва? Ако сте склонни да обвинявате в несполуките си съветски спецслужби, изумително е по какъв начин с толкоз лекомислен и непрофесионален метод въобще успяхте да работите в такива значими за страна ведомства ",. 

Както " Банкеръ " писа, ексшефът на разузнаването " блесна " в словесна офанзива с политически привкус против служебното държавно управление и персонално против Радев. В своето освобождение Атанасов видя  " дългата ръка на Кремъл и предприемач с доста обвинявания " и даже заприказва за импийчмънт на президента.

В позицията си посолството на Русия разяснява и хванатите съветски шпиони у нас, които постоянно се акцентират като триумф за службите и прокуратурата под управлението на Иван Гешев. 

" Що се отнася до вашата сякаш " сполучлива битка с съветски шпиони ", която съществува единствено в болните ви мечти и безсъдържателни изказвания в медии и се свежда към изпъждане на дипломати от София и Москва, тук по-скоро става дума за героическата битка против здрав смисъл, в която еднопосочно печелите. Напомняме, че Русия е виновен, пълноправен и градивен сътрудник, който не се занимава с груба интервенция във вътрешните работи и с пробутване на своите ползи с помощ на съмнителни наказания. Стигаме до извода, че някои просто нямат храброст да признаят, че всички тези антируски нелепици не принасят на България нищо положително ", споделят съветските дипломати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР