Посолството на Русия у нас излезе с коментар по твърдението

Посолството на Русия у нас излезе с коментар по твърдението ...

Русия се смее: Успешна борба с руски шпиони съществува само в болните ви фантазии


Посолството на Русия у нас излезе с коментар по твърдението на отстранения председател на Държавната агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов, че уволнението му е свързано с "дългата ръка на Кремъл". Атанасов посочи, че е работил 27 години в името на България, а неговото отстраняване е свързано с успешната реализация срещу руски шпиони у нас.

Ето какво пише представителството на Русия у нас:

"За пореден път ставаме свидетели на забавно поведение на загубили постове си български длъжностни лица, които обясняват своите оставки с нищо друго освен коварни интриги на "дългата ръка на Кремъл".

Уважаеми господа, за какви ги мислете гражданите на България ако смятате, че в тези плоски клишета някой все още би могъл да повярва? Ако сте склонни да обвинявате в несполуките си руски спецслужби, удивително е как с толкова несериозен и непрофесионален подход изобщо успяхте да работите в такива важни за държава ведомства.

Що се отнася до вашата уж "успешна борба с руски шпиони", която съществува само в болните ви фантазии и безсъдържателни изявления в медии и се свежда към изгонване на дипломати от София и Москва, тук по-скоро става дума за героическата борба срещу здрав смисъл, в която еднозначно печелите.

Напомняме, че Русия е отговорен, равноправен и конструктивен партньор, който не се занимава с груба намеса във вътрешните работи и с прокарване на своите интереси с помощ на съмнителни санкции. Стигаме до извода, че някои просто нямат смелост да признаят, че всички тези антируски нелепици не принасят на България нищо добро".

Източник: fakti.bg