Посолството на Република Корея в България обявява началото на Седмица

...
Посолството на Република Корея в България обявява началото на Седмица
Коментари Харесай

В Пловдив ще се проведе Седмица на Корея 2022 с безплатни кино прожекции

Посолството на Република Корея в България афишира началото на " Седмица на Корея 2022 “, поредност от събития, отдадени на Корея. Откриването ще се състои на 3-ти юни от 18:30ч. в Дом на киното в София с кино лентата " Бягство от Могадишу “.

По традиция, прожекции ще има и в Пловдив. Те са на 10 и 11 юни, а хазаин още веднъж е Lukcy Дома на киното. Входът е свободен, филмите са със надписи на български език.

На 10 юни в 18.30 часа ще забележим кино лентата " Бягство от Могадишу “, а на 11 юни от 15.00 часа – кино лентата " Забранена фантазия “. Прожекциите на филмите ще бъдат съпроводени и от фотоизложба, представяща корейската обичайната архитектура.

Бягство от Могадишу / Escape from Mogadishu

Република Корея, 2021, със надписи на български език, 2ч.

Режисьор: Рю Сонг-уан

В функциите: Ким Юн-сок, Джо Ин-сънг, Ху Джун-хо и други

" Бягство от Могадишу “ е въздействащ трилър, основан на действителни събития от 1991г. Действието се развива в Могадишу - столицата на Сомалия, която по това време е в революция. Посолствата и на Република Корея и КНДР се стремят да влязат в Организацията на обединените народи, само че за това се нуждаят от гласа на Сомалия. Следват напрегнати моменти, динамични обрати и една единствена, сплотяваща цел – бягството. Финият комизъм, актьорската игра и енергична постановка печелят на кино лентата многочислени оценки на международната сцена.

Забранена фантазия / Forbidden Dream

Република Корея, 2019, със надписи на български език, 2ч. 12мин.

Режисьор: Хо Джин-хо

В функциите: Хан Сук-гю, Чой Мин-шик и други

" Забранена фантазия “ е историческа драма, основана на същински персони от времето на династия Чосон (1392-1897). Филмът показва взаимоотношенията сред Крал Седжонг - най-известният държател от династията и един от най-изтъкнатите персони в корейската история и един академик, откривател и инженер. Филмът е една вдъхновяваща история за силата на мозъка и постигането на задачите на великия властник, а точно да сложи Чосон на картата на света, да сътвори неговата културна еднаквост и да даде подтик на развиването на науката.

Посолството на Република Корея в България има удоволствието да заяви, че на 27 май ще бъде излъчен първия епизод от поредност открити кулинарни демонстрации, които имат за цел да срещнат феновете на корейската кухня както със характерни, лесни за подготвяне корейски предписания, по този начин и с съответни райони на страната, които са и известни туристически дестинации.

Първият епизод е отдаден на кухнята на град Тегу: мариновани ребърца, чорба с нудли, палачинка от тиква, чорба с телешко месо и ряпа. Демонстрацията ще бъде направена от формалния готвач на посланика на Република Корея – началник Парк. На демонстрацията ще участват фенове на корейската кухня, определени с конкурс, а самият урок ще приключи с дегустация. Всички присъстващи ще получат и сувенири от град Тегу.

Град Тегу е побратимен с град Пловдив, по тази причина Посолството на Република Корея в България кани пловдивчани да проследят епизода и да се включат във втората част: ОНЛАЙН КОНКУРС. Вижте изискванията в плаката! Предвидени са доста награди за всички взели присъединяване и специфични за спечелилите първите три места!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР