Посолството на Гърция в България информира, че във връзка с

...
Посолството на Гърция в България информира, че във връзка с
Коментари Харесай

Електронният формуляр за влизане в Гърция няма да работи до 14 юли

Посолството на Гърция в България осведоми, че по отношение на идните промени на разпоредбите за влизане през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “ задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде разполагаем за пътешестване до 14 юли 2020 година, вторник, 00:01 часа.

Пътуващите, които към този момент са издали своите формуляри, към момента ще могат да преминат граничния пункт, само че жители без формуляр няма да бъдат позволени да влязат и ще би трябвало да отсрочат пътуването си за 15 юли, оповестиха от МВнР.

Гръцкото посолство осведоми също, че новите правила влизат в действие на 15 юли 2020 година в 06.00 часа сутринта, а не както бе съобщавано до в този момент -  от 14 юли. Само пасажери, които имат документ за отрицателен PCR тест, ще бъдат допускани да влязат в Гърция.

Гръцкото посолство посочи през днешния ден, че документът за негативен резултат от проба за ковид би трябвало да бъде публикуван на британски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пасажера.

Тестовете за ковид ще бъдат признавани, в случай че са направени в  национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са упълномощени от съответните национални органи по акредитация (не безусловно особено за COVID-19). Сертификати, които не дават отговор на тези критерии, няма да бъдат одобрявани. Фалшифицирането им се санкционира от гръцкото законодателство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР