Последвайте Гласове в .На фона на слуховете за саботаж на

...
Последвайте Гласове в .На фона на слуховете за саботаж на
Коментари Харесай

Възможно ли е течовете от Северен поток да се дължат на саботаж?

Последвайте ”Гласове " в.
На фона на слуховете за бойкот на газопроводите, преминаващи по дъното на Балтийско море, се появиха доста въпроси, останали без отговор, за това какво може да е предизвикало повредата в " Северен поток-1 " и " Северен поток-2 ". ДПА дава отговори на едни от най-често задаваните въпроси, свързани с приключването на синьо гориво от двата газопровода.

Колко мъчно би било да се провокира гърмеж на дъното на Балтийско море?
Извършването на гърмежи под вода в морето не е доста комплицирана задача, изключително в случай че - както в Балтийско море - не става въпрос за огромни дълбочини. Военните водолази постоянно практикуват сходен вид действия. Морските мини да вземем за пример се взривяват следено под вода, вместо да бъдат обезвреждани.
Предполага се, че самият водопровод се намира на дълбочина от към 80 до 110 метра под водата, което е в обсега на така наречен механически водолази.

На доктрина може да има и различен, по-автоматизиран способ за заличаване на тръбопровода, настояват механически специалисти. Конструкцията се поддържа благодарение на отдалечено ръководен почистващ робот. Ако причинителите на саботажа, които имат достъп до системата, натоварят почистващия робот с експлозиви, това ще провокира съществени вреди по структурата.
Колко добре следена е територията на Балтийско море?
Балтийско море е един от най-добре следените морски райони, изключително след ескалацията на напрежението с Русия по отношение на войната в Украйна. Всички страни по неговото крайбрежие наблюдават корабния и въздушния трафик благодарение на датчици, както и посредством по-развити технологии от немска страна. Движението на плавателните съдове във водата се наблюдава посредством записване на акустичната им сигнатура и сравняването ѝ с база данни. Военноморските сили употребяват тази информация, с цел да основат " карта на подводното положения ". Това обаче не дава цялостна картина и има своите ограничавания, когато става на въпрос да вземем за пример за наблюдаване на противников подводници.
Колко време би лишило следствието?
Не е допустимо да се направи задълбочена експертиза на момента, защото изтичащият от тръбопровода газ, формиран най-вече от метан, провокира доста мехурчета и турбуленция под водата. Министерството на защита на Дания съобщи, че чака да минат сред една и две седмици, до момента в който проучването на течовете на 80 метра под повърхността бъде допустимо.
Създадена е зона с стеснен достъп към местата, където газът е изминал.
" В момента никой не може да каже сигурно каква е обстановката там долу, само че структурната целокупност на газопровода би трябвало да е съществено наранена ", съобщи представителят на " Северен поток-2 " АД Улрих Лисек.
Източник: ДПА
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР