Последвайте Гласове в Кабинетът на Япония ще продължи политиката си

...
Последвайте Гласове в Кабинетът на Япония ще продължи политиката си
Коментари Харесай

Японският премиер Фушимо Кисида възнамерява да продължи усилията за мирно споразумение с Русия

Последвайте ”Гласове " в
Кабинетът на Япония ще продължи политиката си за реализиране на спокойно съглашение с Русия макар утежняването на двустранните връзки, съобщи министър-председателят Фумио Кишида в речта си при откриването на 210-ата изключителна сесия на Народното събрание.

" Заради обстановката в Украйна руско-японските връзки са в сложна обстановка, само че ние сме твърдо ангажирани с разрешаването на териториалния въпрос и сключването на кротичък контракт ", сподели той.
Отношенията сред Русия и Япония от дълго време са помрачени от неналичието на кротичък контракт, който страните по този начин и не подписват след Втората международна война. Основната спънка остава въпросът за Южните Курили (островите Кунашир, Шикотан, Итуруп и хребета Хабомай), за които Токио претендира, че са негова благосъстоятелност, базирайки се на двустранния контракт за търговия и граници от 1855 година
През 1956 година Съюз на съветските социалистически републики и Япония одобряват взаимна декларация, в която Москва се съгласява да обмисли предаването на Хабомай и Шикотан на Япония след сключването на кротичък контракт. Съдбата на Кунашир и Итуруп не е прегледана. Последвалите диалози обаче не доведоха до нищо. Възможно е Токио да е бил повлиян от Съединени американски щати, които заплашиха, че в случай че Япония се съгласи да трансферира единствено двата Курилски острова, това ще се отрази на връщането на Окинава.

Позицията на Москва е, че островите са били част от Съюз на съветските социалистически републики вследствие на Втората международна война и съветският суверенитет върху тях не предстои на подозрение.
Източник: ria.ru
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР