Последвалата организация, обаче доведе до невиждано задръстване, тъй като вместо

...
Последвалата организация, обаче доведе до невиждано задръстване, тъй като вместо
Коментари Харесай

Камионите на ГКПП “Кап. Андреево” вече са 1000. Инспектори напускат, не щат да са хамали

Последвалата организация, обаче докара до невиждано запушване, защото вместо да чакат за резултатите от пробите по–малко от 24 часа, както бе до момента, водачите към този момент би трябвало философски да устоят цели 4 денонощия. Причината за забавянето е, че проучванията се взимат на границата и се карат до лаборатория в София. “50 камиона минават границата с подготвени документи, само че 150 идват в това време. Как няма да станат опашки?”, учудват се гранични служители на реда, които също са пострадали от обстановката.

Властта се опита да хвърли отговорността за хаоса на компания “Евролаб 2011”, която държи лабораторията. Шефът й Васил Димитров, обаче излезе пред медиите и сподели документи, съгласно които активността му е изцяло неразрешена от БАБХ на 20 май т. година

За да може да се разтоварва стоката от тировете, шефовете на Агенцията са командировали инспектори от цялата страна. Някои от тях не са издържали на натоварването и са декларирали, че напущат.

“Как си представяте лекар на 55 години с куп болести да мъкне като преносвач дни наред?! Затова ли е учил?”, питат риторично чиновници. Те са безапелационни, че изказванията по какъв начин служители се махали поради боязън от компанията са неуместни, тъй като работата им дефакто по никакъв метод не зависела от лабораторията, която по този начин или другояче към този момент не работи, а само от управлението на БАБХ.

Иван Христанов - зам.-министър на земеделието бе на място преди празника и даде увещание, че до дни нещата ще се възстановява. След това се разбра, че има концепция тировете да се пуснат до София и да изчакват резултата от пробите на разнообразни места. Транспортните компании, обаче скочиха като ужилени против тази концепция. Доводът им е, че ще претърпят големи загуби, в случай че се окаже, че стоката е нередовна и би трябвало още веднъж да се връщат в Турция, или пък да я изхвърлят.

Именно по тази причина казусът на границата, вместо да се позволява, наподобява още по-заплетен. Христанов реши да се измъкне с друго предложение, а точно, че на място ще се прати полиция, която да въдворява ред. Водачите на тировете, обаче са скептични по отношение на “новата” мярка, защото на място има представители на гранична полиция и казусът не е обвързван ни минимум с нарушаване на закона от тяхна страна, а с неналичието на каквато и да е организация на страната и визия по какъв начин тъкмо да се случват нещата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР