Последното увеличение на заплатите в армията беше от 2013 година,

...
Последното увеличение на заплатите в армията беше от 2013 година,
Коментари Харесай

Зам.-военният министър с важен коментар за парите за отбраната

Последното нарастване на заплатите в армията беше от 2013 година, когато беше първото държавно управление на Борисов. При второто държавно управление на Борисов имаме нарастване на разноските за защита ”. Това разяснява зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов в ефира на Канал 3.   ”Днес на КСНС се реши правенето на национални проекти от всички страни в Европейски Съюз по какъв начин да изпълнят разноските за 2%. Плановете би трябвало да бъдат подготвени до края на тази година, сподели още той.

От думите му стана ясно, че бойните ни кораби са остарели руски и ще излязат от въоръжение до няколко години, когато към този момент би трябвало да имаме нови кораби.

”Разсрочването е нова обстановка за разсрочване на ресурса за нови машини. Става въпрос за лизинг, който и чехи и унгарци употребяват за самолетите ”Грипен”. В този план, който имаме не се планува лизинг, а целево заплащане за 5 години. Проекта действително е за 3 милиарда и е на два стадия. Първият за 8 самолети на стойност 1,5 млрд лв. и вторият, който е за след 2021 – за още 8 самолета, с цел да станат ескадрила. Така ще продължи разсроченото заплащане след 2021, само че би трябвало да купим и кораби, по тази причина е обикновено да приказваме за разсрочване”, изясни още зам.-министърът на защитата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР