Последното поколение на Nissan Micra имаше един основен недостатък -

...
Последното поколение на Nissan Micra имаше един основен недостатък -
Коментари Харесай

Nissan Micra най-после стана автоматик

Последното потомство на Nissan Micra имаше един главен минус - не се оферираше с автоматизирана скоростна кутия. Но той към този момент е отхвърлен от японците, които оферират колата с безстепенна трансмисия Xtronic (CVT), със седем предавки в ръчен режим. Освен това хечбекът получава и напълно нов бензинов мотор с мощ 100 к.с.

Новият мотор и трансмисия са създадени от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Моторът дава отговор напълно на новия екологичен стандарт Euro6d-Temp, като заменя бензиновия елемент с работен размер 0,9 литра и мощ 90 к.с. Ползите от тази смяна са по-голяма мощ (+10 к.с) и по-голям въртящ миг (+20 Nm), както и по-ниски излъчвания на CO2 (-13 до -15 г/км според от оборудването). Намален е и разходът на гориво - с 0,6 л/100 км, което надлежно значи и съкращаване на разноските.

Голяма част от детайлите на мотора са изменени. Той е получил разделно изстудяване, при което течността минава през два канала в главата на цилиндъра, с цел да се понижи до най-малко загубата на сила. Това усъвършенства топлинното ръководство и горивния развой, а също по този начин води и до нараснала спестовност на гориво и понижени CO2 излъчвания.

Моторът е екипиран с турбокомпресор с електрическо ръководство, който обезпечава по-пъргава реакция при подаване на газ и надлежно усилва мощността. Друго усъвършенстване е покритието на цилиндрите с тъничък пласт износоустойчива стомана. Тази технология беше създадена за мотора на суперколата Nissan GT-R, само че към този момент се употребява и при другите елементи на Nissan, включително и 1,3-литровия мотор, който неотдавна дебютира при кросоувъра Qashqai. Намалявайки триенето в цилиндъра, покритието усъвършенства термичното ръководство и горенето, понижава тежестта и усъвършенства икономията на гориво и излъчванията на CO2.

За първи път след стартирането на петото потомство на автомобила през 2016 година Nissan Micra се предлага и с автоматизирана трансмисия. Включването на Xtronic се постанова поради увеличеното търсене на субкомпактни модели с подобен вид скоростна кутия. През 2016 година делът на дребните коли с автоматизирани скорости в Европа е бил едвам 12%, само че се чака през 2022 година той да е близо три пъти по-голям.

Самата трансмисия е снабдена с D-step технология, която обезпечава по-рафинирана мощ при шофиране спрямо стандартната CVT. Това е изключително явно при по-агресивното потребление на педала на газта. Технологията D-step обезпечава по-бързо превключване на по-ниска предавка и по-добра спестовност на гориво в действителни условия.

След включването на новия мотор и трансмисия Nissan Micra получава и ново в допълнение съоръжение. Базовият вид включва още деен надзор на траекторията, ограничител на скоростта, климатик, система за надзор на налягането на въздуха в гумите, датчик за светлина и други

Като екстри се предлагат  16-инчови алуминиеви джанти, затъмнени задни стъкла, предни фарове за мъгла, електрически отопляеми външни огледала, задни датчици за по-точно паркиране, особено амбиентно вътрешно осветяване, камера за паркиране на заден ход, автоматизирана климатична апаратура.

Топ версията пък разполага със 17-инчови полирани алуминиеви джанти, BOSE Personal audio с високоговорители в подглавника на лидера, AVM – система с 4 камери за 360-градусов преглед към автомобила, Bi Led къси и дълги светлини.

Цените на модела започват от 28 300 лева, само че при най-високите равнища на съоръжение ще надвишават 41 000 лева

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР