Последно развитие на войната в Украйна:Руските сили се изтеглят далеч ...

Последно развитие на войната в Украйна:Руските сили се изтеглят далеч

Украйна: Русия се изтегля от Харков

Последно развиване на войната в Украйна:

Руските сили се изтеглят надалеч от Харков

Харковският кмет Игор Терехов сподели пред Би Би Си, че руснаците са се отдръпнали от региона на града към съветската граница. Разстоянието до нея е 50 километра. 

„ Благодарение на напъните на харковската териториална защита и украинските въоръжени сили руснаците се отдръпнаха надалеч от региона на града в посока съветската граница “, сподели той. По думите му в този момент в 1,4-милионния град е умерено и хората последователно се връщат в града.

Лондон: Политическите проекти на Русия в Украйна се провалиха

Фактът, че Русия е съумяла да наложи проруско водачество единствено в един украински град (Херсон), акцентира неуспеха на съветската инвазия да реализира прогрес във връзка с нейните политически цели в Украйна, разяснява английското Министерството на защитата в последния си преглед на войната в Украйна.

Интензивни борби на изток

Интензивни боеве бушуват в региона на Донбас в Източна Украйна, където Русия концентрира силите си, без да реализира забележителен прогрес. Украинските сили отблъснаха съветските опити да пресекат река и да обкръжат град Северодонецк, сподели Сергей Гайдай, губернатор на Луганска област. 

„ Има тежки боеве на границата с Донецка област “, посочи Гайдай, съобщавайки за тежки загуби на техника и личен състав от руснаците.

Руският отговор

Ракетни войски и артилерия на Сухопътните войски са поразили през нощта над 500 обекта на въоръжените сили на Украйна. Това заяви в събота представителят на Министерството на защитата военачалник Игор Конашенков. По думите му изумени са 18 командни пункта, 543 региона на централизация на жива мощ и военна техника, склад за муниции в Херсонска област, 23 артилерийски подразделения на Украйна на огневи позиции “ в разнообразни региони, пет командни пункта на украинската войска в ДНР.

Украйна може да завоюва до " края на годината "

Войната в Украйна може да доближи " преломна точка " до август и да приключи с проваляне за Русия преди края на годината, сподели шефът на военното разузнаване на Киев пред английския Sky News.

„ Преломният миг ще бъде през втората половина на август ". 

„ Повечето от дейните бойни дейности ще приключат до края на тази година ”, уверен е военачалник Кирил Буданов.

" Г-7 в никакъв случай няма да признае военните граници  

Групата на седемте индустриализирани страни споделя, че в никакъв случай няма да признае границите, които Русия се пробва да промени във войната си против Украйна. 

„ Никога няма да признаем границите, които Русия се е пробвала да промени посредством военна експанзия и ще поддържаме нашия ангажимент в поддръжка на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, в това число Крим, и всички страни “, споделят външните министри на Г-7 в изказване след три дни на договаряния в Северна Германия.

Лидерите на Г-7 също дават обещание да разширят глобите, с цел да включат браншове, от които Русия зависи и предизвестяват Китай да не подкопава наказателните дейности против Москва поради нейното навлизане в Украйна.

 „ Ние удостоверяваме нашата решителност да засилим още повече икономическия и политически напън върху Русия, като продължаваме да действаме в единение “, се споделя в изказването им. 

В него се прибави, че Г-7 „ ще разшири санкционните ограничения, с цел да включи браншове, от които Русия има особена взаимозависимост “.

Източник: bnr.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg