Последно поколение видеобронхоскопска система закупи МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“, съобщиха

...
Последно поколение видеобронхоскопска система закупи МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“, съобщиха
Коментари Харесай

Смолянската МБАЛ вече разполага с последно поколение видеобронхоскопска система

Последно потомство видеобронхоскопска система закупи МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “, оповестиха от лечебното заведение.

Стойността на системата е 218 097,60 лева, като сумата е обезпечена със средства, предоставени от Министерството на здравеопазването и лично финансиране от смолянската болница.

„ Очакваме да бъдат доставени още два апарата най-голям клас, за които имаме подписани контракти след извършена процедура по Закона за публичните поръчки. Апаратите са ехокардиограф за Кардиологично поделение и многофункционална високопроизводителна цифрова ултразвукова система за Вътрешно поделение. Финансирането е напълно от Министерството на здравеопазването “, сподели изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Марин Даракчиев.

„ Видеобронхоскопската система, с която към този момент разполагаме, е една от най-модерните. Имахме сериозна потребност, тъй като нашият уред е над 15-годишен и е морално стар. Той е фибросистема със напълно друг метод за добиване на облика. Новият уред е с видеонаблюдение и с опция за променяне на другите дължини на вълните, което е причина за по-добра диагностика “, изясни доктор Григор Лалов – ординатор във Вътрешно поделение. Предстои доктор Лалов да работи с новата инсталация, защото за момента е единственият в отделението със приключен бронхоскопски курс.

С видеобронхоскопската система се организират бронхоскопии, които са главен диагностичен способ при злокачествените болести и при патология на трахео-бронхиалната система.

Д-р Лалов прикани пациентите да не чакат последния миг при недоволства и да се извърнат към експерт.

„ С бронхоскопията могат да се диагностицират в по-ранен етап съществени болести. Не е целесъобразно да се чака дълго, по-добре е по-рано да се диагностицира болестта, с цел да се организира съответно лекуване “, безапелационен е той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР