Последният за седмицата парламентарен ден приключи след полунощ, но гласуването

...
Последният за седмицата парламентарен ден приключи след полунощ, но гласуването
Коментари Харесай

Кодовете за машините: Скандал между БСП и „Продължаваме промяната“ и заплаха за дело


Последният за седмицата парламентарен ден завърши след среднощ, само че гласуването на изборните правила занапред следва през идната седмица.

Нападки, процедурни хватки и даже кино асоциации се чуха и видяха през вчерашния ден от трибуната. В късните часове на вечерта се стигна и до скандал сред някогашните съдружни сътрудници „ “ и „ за България “.

Според левицата е предложил кодовете от машините на социалистите, с цел да се отдръпват законовите оферти по Изборния кодекс. Твърдението е на зам.-председателя на Георги Свиленски:

„ Ще ви кажа за какво желае този закон – тъй като вие откраднахте изборите. Вашият съпредседател и някогашен министър-председател сподели: „ Оттеглете закона и ще ви дам кодовете “. Кой е той, че ще държи кодовете на машините в България?''.

Снимка: Редакторски екип


го упрекна в неистина и даже го заплаши със съд.

„ Кодът е в ЦИК и ЦИК го дава за развой на засвидетелствуване на Министерството на електронното ръководство и по този начин се дава на партиите. Следващата седмица ще подам дело, иск против Вас, . Българският съд ще бъде съдия за тази тематика “, уточни Петков.

Бившият министър на електронното ръководство разяснява, че машинното гласоподаване е по-сигурно в приемането и отчитането на резултата.

„ Гласоподавателите са по-сигурни, че гласът им ще бъде преброен вярно с машина, в сравнение с с хартия “, добави той.

„ Изкарването на частни диалози без доказателства, без да е ясно какво се е споделило издава обезсърчение на “, разяснява съпредседателят на „ “ и предложи:

Снимка: Редакторски екип


„ Моят апел след тази полемика е, че би трябвало българските парламентаристи да минат курс по базова компютърна просветеност “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР