Последният трагичен случай с пожарите ни показа, че мерките за

...
Последният трагичен случай с пожарите ни показа, че мерките за
Коментари Харесай

Стефан Янев: Последният трагичен случай с пожарите ни показа, че мерките за безопасност не са съвършени

Последният драматичен случай с пожарите ни сподели, че ограниченията за сигурност не са съвършени и постоянно има дефекти. Това сподели министър-председателят в служебния кабинет Стефан Янев в отговор на депутата Минчо Куминев от " Българска социалистическа партия за България " за битката с горските пожари.

" Грижата за здравето и имуществото на хората както и за горите и това, което имаме като даденос,т всеки летен интервал, е от особена значимост и значение поради ситуациоята с горещото време, по този начин и със спецификата на дейностите, които се правят в горите и селскостопанските площи. В тази връзка страната през годините е основала организация, която най-общо казано включва взаимоотношението на три ведомства: Министерство на вътрешните работи, надлежно ГДПБЗН, Министерството на земеделието, храните и горите, и несъмнено Министерство на защитата, където има подготовка с наличната техника да помогне на популацията при бедствия и повреди ", сподели още Стефа Янев.

По думите му координацията на тези три министерства не изключва хиляди български жители доброволци, които се включват в този развой. " По отношение на тяхното съоръжение, подготовка и инструктаж при влизане в такава рискова среда, нужни ограничения се взимат, само че последният драматичен случай ни сподели, че тези ограничения не са съвършени и постоянно има дефекти, които бяха платени с най-скъпото - човешки живот ", сподели Стефан Янев.

" В интервала от 20 юли насам в страната имаше много пожари. В момента мога да ви дам статистика, само че не е задачата да се замеряме с числа. По-скоро да ви кажа, че досега пожарите са овладени. С днешна дата единственият обезпокоителен регион е в региона на Югово, където теренът е кръстосан. Съсредоточени са напъните, в това число и летателната техника ще работи там на терен ", сподели още Стефан Янев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР