Последният спокоен от COVID-19 месец отмина. Новите случаи за последното

...
Последният спокоен от COVID-19 месец отмина. Новите случаи за последното
Коментари Харесай

Кантарджиев: Последният спокоен от COVID-19 месец отмина

Последният спокоен от COVID-19 месец отмина. Новите случаи за последното денонощие са 393. Има още 20 дни, до момента в който настъпи доста увеличение на броя на случаите. В тези 20 дни е хубаво хората да се имунизират, прикани проф. Тодор Кантарджиев - съветник по имунизационния развой към Столичната община.
Кантарджиев прикани хората да се имунизират, тъй като през есента, когато има доста случаи имунизирането ще е рисково. "Защото, когато се събират доста хора на едно място, с цел да се имунизират, огромна част от тях могат да се заразят ", сподели той и още веднъж повтори: Много е значимо да бъдем имунизирани, имунизирани ли сме, няма да се плашим от това, което ни следва ".
Около половината ваксини, които са сложени през вчерашния ден в страната, са сложени в Столичната община. В 5 мола в последните месеца бяха разкрити имунизационни кабинети. Кабинети има и в две читалища в София - в "Младост " и в "Христо Ботев ". Най-важното е да се стимулират хора от огромни колективи да се имунизират - като тези в питателните вериги, градски превоз и така нататък
С ваксини ритмично ще бъдат снабдявани пунктовете, сподели още той. Страната ни е подписала контракт за идващите години, в случай че настъпи смяна във вируса, да имаме съвременни и спасяващи ваксини. Засега ваксини има, само че в случай че доста хора внезапно решат да се имунизират и епидемиологичната обстановка е рискова, това няма да е добре, ще се рискува здравето на хората, повтори още Кантарджиев.
Сегашните циркулиращи варианти не изискват нови ваксини, сподели още той, тъй като генетичните линии се покриват от имунизациите. Но при нова разновидност, имаме контракт с Pfizer за 2022-2023 за изменена ваксина против новите още незнайни разновидности.
Според Кантарджиев нищо не се прави за организацията на болничната помощ, а имаме още 20 дни до нов взрив на случаите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР