Последният шампион като треньор на Левски Емил Велев се съгласи

...
Последният шампион като треньор на Левски Емил Велев се съгласи
Коментари Харесай

Кокала: От нашата школа може да излезе момче със сериозна кариера

Последният първенец като треньор на Левски Емил Велев се съгласи да опише за своята академия ФК Левски Спартак 1962 пред Football24.bg.

Намерихме екс-треньора на " сините " в домашна конюнктура и в последна сметка преценихме, че ще е по-добре в този миг да се обърне внимание точно на подрастващите, които са бъдещето на футбола.

Академията на Велев се споделя Левски-Спартак 1962, което е едно славно име в синята история, а датата е неговата рожденна.

Той откри академията на комплекс " Мир и дружба " в Студентски град при започване на предишния месец, броени дни преди изключителното състояние.

 Емил Велев открива школа Левски-Спартак @@@

" Известно време обсъждахме концепцията за академия и в последна сметка я открихме, като задачата е да се даде късмет на децата да спортуват и вероятно да станат футболисти ", разяснява Кокала.

" В момента и ние както другите академии сме прекратили тренировките и сме дали стратегия на дечицата да вършат обикновени извършения в домашни условия ".

" Като цяло съм удовлетворен от метода по който се развиват нещата, защото има доста въодушевени деца и родители, което няма по какъв начин да не ме радва ".

" Целта ми сега е просто колкото се може повече деца да спортуват и да им дадем веднъж към футбола, да им покажем главните неща ".

" Мисля си, че откакто тази болест мине много повече деца ще спортуват и много повече тимове ще се извърнат към школите за футболисти ".

" Имаме тактика, която е взаимствана от британския, холандския и испанския футбол. Имам положителни треньори, които са работили дълги години с деца, и съм уверен, че с този екип ще вървим напред ".

" Не си слагаме към този момент някакви гръмки упоритости, само че не изключвам някой ден да извадим добър футболист, който да направи сериозна кариера. Разбира се, че това ще може да стане доста напред във времето, защото сега тези дечица са още дребни ".

" Имаме набори 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 и 2014. Дори и по-малки да дойдат няма да ги върнем, ще им намерим място ".

" Ще участваме в шампионати, несъмнено. Подготвяме се, в софийската регионална група. Дори имаме хрумвания да предложим нови неща, които досега не са налагани в нашия детско-юношески футбол. Става въпрос за Футбол 3 при който са трима против трима. Нещо, което го има в Германия сега ".

" Не съм направил академията с комерсиална цел, това би трябвало да се знае. Искам просто да се оказва помощ на децата да спортуват и да им дадем този късмет ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР