Последният опит за придобиване на телекомуникационния оператор завърши с неуспех

...
Последният опит за придобиване на телекомуникационния оператор завърши с неуспех
Коментари Харесай

Orange обмисля консолидация във Франция

Последният опит за придобиване на телекомуникационния оператор приключи с крах

© В© Eric Gaillard / Reuters Още по тематиката
Германските регулатори се концентрират върху Фейсбук и Гугъл

Властите считат, че услугите на фирмите за електронни известия би трябвало да дават отговор на избрани условия
9 юли 2018
Германия изостава с дигитализацията

Най-мощната стопанска система в Европа се бори да се приспособява към цифровата епоха
5 юли 2018
CK Hutchison към този момент е едноличен притежател на италианския телеком Wind Tre

Компанията от Хонконг купи 50% за 2.45 милиарда евро и утвърди позицията си на телекомункационния пазар
3 юли 2018
Сливанията и придобиванията с нов връх от 2.5 трлн. $ през първото шестмесечие

В основата на този взрив е вълна от мегасделки, предвождана от американския медиен и телекомуникационен бранш
2 юли 2018
Как Карлос Слим ще завоюва, в случай че Мексико избере ляв президент

Регулациите на телеком бизнеса могат да намалеят, което ще е от изгода за притежателя на America Movil, главен акционер на Telekom Austria, притежател на " A1 България "
23 юни 2018 Френският телекомуникационен оператор Orange обмисля опцията за обединение с някои от другите огромни компании в бранша в страната, съобщи основният изпълнителен шеф на оператора Рамон Фернандес.

Агресивната ценова война сред френските телекоми през последните месеци удостовери упованията, че секторът, доминиран от Orange, Bouygues Telecom, Altice Europe и Iliad, e подготвен за консолидация. В изявление за Reuters Фернандес съобщи, че Orange се намира в мощна позиция и може да си разреши да изчака и следи развиването на другите евентуални покупко-продажби в бранша.

" Не бързаме да осъществяваме този сюжет на консолидация ", съобщи основният изпълнителен шеф на икономическата конференция в Екс-ан-Прованс, Южна Франция. " Нашата позиция е да кажем, че вратата постоянно е отворена за евентуални полемики ", изясни Фернандес, добавяйки, че е едва евентуално Orange да инициира договарянията.

Секторът

Раздвижването към този момент е почнало във френския телекомуникационен бранш, като някои оператори са алармирали, че могат да създадат първите крачки към евентуални покупко-продажби. Френското поделение на Altice е било привлечено за диалози от Bouygues предишния месец съгласно източници на Reuters, които удостоверяват по-ранните данни на Le Monde.

Фернандес съобщи, че консолидацията ще би трябвало да се случи в някакъв миг както в Европа, по този начин и във Франция. " Във Франция няма място за четири оператора... Това е промишленост, която се нуждае от доста капитал и вложения, с цел да внедри мрежите от последващо потомство ", съобщи той, добавяйки, че интензивната конкуренция от Съединени американски щати и Азия също е фактор.

Последните опити на Orange

Последният опит на Orange да придобие Bouygues Telecom и по този метод да построи водещ френски телекомуникационен оператор се провали през 2016 година Отчасти придобиването беше усложнено заради разминаване в позициите на френското държавно управление, което има 23% от акциите в Orange, и милиардера Мартин Буиг, началник на Bouygues, по отношение на разпределението на акциите в новата компания.

" Предишният сюжет, при който Orange беше на мястото на водача, е доста, доста малко евентуално да се повтори ", съобщи Фернандес.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР