Последният лидер на Съветския съюз Михаил Горбачов призова днес руския

...
Последният лидер на Съветския съюз Михаил Горбачов призова днес руския
Коментари Харесай

Горбачов призова Путин и Байдън да се срещнат, за да обсъдят разоръжаването

Последният водач на Съветския съюз Михаил Горбачов прикани през днешния ден съветския държавен глава Владимир Путин и американския президент Джо Байдън да се срещнат, с цел да обсъдят въпросите на разоръжаването, съобщи Франс прес.

" Смятам, че е неотложно президентите да се срещнат. Опитът демонстрира, че е належащо да се организират срещи и разисквания ", посочи Горбачов.

" Ясно е, че най-важното е да бъде избегната нуклеарна война. Когато имаш да решаваш подобен проблем, не е допустимо да го решиш самичък, би трябвало да има срещи. Ако желанието за разоръжаване и усилване на сигурността вземе връх, може да бъде реализирано доста ", сподели още някогашният руски водач.

Горбачов, който към този момент е на 89 години, прикани през януари за нормализиране на връзките сред Съединени американски щати и Русия, напомня Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. А те са белязани от непрекъснати рецесии - от Украйна и Сирия до обвиняванията в съветска интервенция на американските избори, шпионаж и хакерски атаки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР