Последният доклад на Организацията за забрана на химическите оръжия -

...
Последният доклад на Организацията за забрана на химическите оръжия -
Коментари Харесай

Дамаск: Докладът на ОЗХО е изфабрикуван от терористи по заповед на САЩ и Запада

Последният отчет на Организацията за възбрана на химическите оръжия - ОЗХО е небивалица, основана на материали, готови от терористите от " Джабхат ал Нусра ", се споделя в изказване на сирийското външно министерство в четвъртък, представено от " Спутник ".

" Докладът на ОЗХО за потреблението на химическо оръжие в село Латамне през 2017 година съдържа подправени и изфабрикувани изводи, ориентирани към неправилно показване на обстоятелствата и обвинение на сирийските управляващи. Докладът разчита на източници, готови и изфабрикувани от терористите на Джабхат ал Нусра и така наречен бели шлемове съгласно инструкциите на техните водачи в Съединени американски щати, Турция и други западни страни ", съобщи министерството, представено от държавната телевизия,

Външното министерство също съпостави този отчет с този за хипотетичната приложимост на химическо оръжие в Дума , като отбелязва, че актуалната обява е различен " срам " за организацията .

В последния отчет, оповестен в сряда, ОЗХО упрекна сирийските Военновъздушни сили, че през 2017 година са хвърлили бомби, съдържащи зарин и хлор, в провинция Хама.

Дамаск неведнъж е упреква ОЗХО, че са предубедени в своите следствия и слага под въпрос техните изводи. Сирийското държавно управление акцентира, че те в никакъв случай не е употребило химическо оръжие против цивилни или терористи и че целият химически боеприпас на страната е изнесен от Сирия под надзора на самите ОЗХО .
 ОЗХО: Сирийските Военновъздушни сили са отговорни за химически офанзиви
ОЗХО: Сирийските Военновъздушни сили са отговорни за химически офанзиви

Хюман Райтс Уоч желае наказателно гонене за отговорните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР