Последният български монарх Симеон II изпъкваше сред коронованите гости на

...
Последният български монарх Симеон II изпъкваше сред коронованите гости на
Коментари Харесай

За какво си говорят Симеон II и Чарлз III?

Последният български монарх Симеон II изпъкваше измежду коронованите посетители на поклонението пред тленните остатъци на Елизабет II. Родният цар се усамоти на къс диалог с новия английски крал Чарлз III, с който с изключение на роднинска връзка ги свързва и дългогодишна дружба.

През 2018-а Симеон и доня Маргарита означиха дружно с тогавашния Принц на Уелс неговия 70-ти празник. Този път обаче половинката на някогашния ни министър председател не пътува за Англия, с което удостовери подозренията, че на прага на своя 88-и рожден ден не се намира в положително здраве.

Преди тъкмо 20 години пък, когато Симеон беше министър председател, двамата с Чарлз посетиха светите места на Атон дружно.



По време на поклонението в Уестминстър Симеон беше в компанията на абдикиралия испански крал Хуан Карлос, който едвам се придвижваше с непозната помощ, и сина му - колоса Фелипе.

Ето и в детайли обяснената генеалогична връзка сред нашия и английския монарх, както я показва уеб сайтът на Симеон II kingsimeon.bg:

Цар Симеон е чичо на Кралицата, а тя е пета братовчедка на неговите деца по линия на Кралица Виктория, омъжена за Принц Алберт Сакс-Кобург-Гота, чичо на Цар Фердинанд.

На 18-ти септември 2022 година Негово Величество се поклони пред тленните остатъци на Кралицата, които бяха изложени в Уестминстър хол. Вечерта на същия ден участва на приема, който Крал Чарлз III даде в Бъкингамския замък за представителите на кралските фамилии и държавните глави, пристигнали в Лондон за погребението на Кралица Елизабет II. На 19-ти септември Царят участва на службата в Уестминстърското абатство, дружно с представителите на кралските фамилии на Швеция, Испания, Белгия, Дания, Княжество Лихтенщайн, Кралство Нидерландия, Гърция, Румъния, Сърбия и доста други.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР