Последният американски круизен кораб "Императрицата на моретата" напусна Куба снощи

...
Последният американски круизен кораб "Императрицата на моретата" напусна Куба снощи
Коментари Харесай

Последният американски круизен кораб напусна Куба

Последният американски круизен транспортен съд "Императрицата на моретата " напусна Куба нощес откакто Вашингтон наложи нови наказания на туристическата промишленост на острова, съобщи Франс прес.

Корабът, плаващ под панамски байрак, е благосъстоятелност на американската компания "Роял Карибиън ". Той дойде в пристанището на Хавана във вторник за двудневен престой. Обявяването на глобите, които влязоха в действие в сряда, изненада доста пасажери, които бяха осведомени за тях по време на визитата си.

"Някои са възнамерявали визитата си за идната седмица и към този момент не могат да дойдат. Това е тъжно ", съобщи Джим Джонсън, екскурзиант от Флорида.

Във вторник Съединени американски щати постановиха нови ограничавания на кубинската туристическа промишленост, значим бранш за стопанската система на карибския остров. Вашингтон упреква Хавана, че играе дестабилизираща роля във Венецуела с поддръжката си за венецуелския президент Николас Мадуро.

Забраната за групови визити в Куба визира пътническите и развлекателни кораби, в това число круизни лайнери и яхти, както и частните и корпоративните самолети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР