Последните събития във Франция след жестокото убийство на учител, показал

...
Последните събития във Франция след жестокото убийство на учител, показал
Коментари Харесай

Събуди ли Макрон ислямския тероризъм във Франция?

Последните събития във Франция след жестокото ликвидиране на преподавател, посочил карикатури на пророка Мохамед на своите възпитаници, разбуниха ислямската общественост в страната и по света. Днес този яд ескалира и хвърли в смут Франция в поредност от произшествия, сложени от полицията под един знаменател – тероризъм. Агенция БГНЕС прави ретроспекция на днешния кървясъл четвъртък.
Рано сутринта в 09:00 ч. локално време във френския град Ница. Причината за тях беше разкриване на огън против нападател в църквата „ Нотр Дам “, който умъртви трима души и рани други. Сред жертвите има и обезглавена жена, аналог с убийството на учителя Самюел Пати пред дни в Париж.
Кметът на Ница Кристиан Естрози удостовери, че хипотетичният причинител е арестуван и благодари на полицията за бързата реакция. Нападателят е бил ранен по време на задържането и се намира в болница. остава неразбираем, само че кметът удостовери, че въз основа на доказателствата досега, става въпрос за терористичен акт.
 Ердоган: Макрон желае да стартира кръстоносен поход против исляма Ердоган: Макрон желае да стартира кръстоносен поход против исляма
След всичките тези години те желаят да възобновят кръстоносните походи против исляма, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган във...
Малко след случая френската полиция заяви, че се чакат и други терористични офанзиви и се ангажира да ускори контраекстремистките ограничения в страната.
И офанзивите не закъсняха. Само два часа по-късно, в 11:15 ч., мъж се нахвърли с нож против патрулиращи служители на реда във френския град Авиньон с възгласи „ Аллах акбар “. Той беше прострелян от тях.
Ислямският тероризъм излезе и отвън границите на Франция, само че още веднъж ориентиран против френските „ обиди “ за исляма. Мъж бе задържан в Джеда, Саудитска Арабия, откакто намушка защитата на френското консулство. Пострадалият беше приет в болница и животът му не е в заплаха, заяви френското посолство. Заподозреният нападател е арестуван от полицията.

Всичко стартира с обезглавяването на учителя по история Самуел Пати в покрайнините на Париж от радикализиран 18-годишен юноша от чеченски генезис. Престъплението бе осъществено поради това, че Пати е посочил карикатури на пророка Мохамед на своите възпитаници по време на урок по история - нещо, което се преглежда като осквернение в исляма. Убийството беше осъществено в деня на процеса, обвързван с терористичния акт против френската медия „ Шарли Ебдо “, станала известна с издание на антиислямски карикатури. Скоро след нападението против учителя в Париж вестникът още веднъж разгласява карикатури и ги прожектира върху постройка, с цел да могат да бъдат видени от всички.
 Борисов с апел към Макрон и Ердоган да не си основават непотребни проблеми между тях Борисов с апел към Макрон и Ердоган да не си основават непотребни проблеми между тях
Големите водачи са огромни водачи, тъй като разискват огромни проблеми. Не си създавайте непотребни такива в сложното време, в което живеем. Тъ...
По време на националната гала за прощаване с учителя, президентът съобщи, че Франция ще продължи да пази свободата на словото и няма да се отхвърля от карикатурите. Изявлението на френския президент провокира отрицателна реакция в ислямския свят. Турският президент Реджеп Ердоган го посъветва да се прегледа при психиатър, а Иран се възмути грубо. даже заведе дело против френското издание за негова персонална подигравка. Той е изобразен седнал на фотьойл единствено по долни гащи, придърпвайки роклята на жена, облечена в ислямски облекла, като в това време възкликва: " О! Пророк! " „ Няма какво да кажа на тези злодеи, които толкоз наскърбяват обичания ми оракул “, съобщи Ердоган.
Днес в Москва се организира протест на протестиращи пред френското посолство. Около 20 души, събрали се пред постройката на френската дипломатическа задача, викаха „ Не! “ и скандираха името на президента на Франция, само че в изменен вид: „ Макарон “. Охраната в посолството бе увеличена, ситуирана бе спомагателна полиция.
„ Въпреки разнообразни опити за дестабилизация и заплашване, Франция в никакъв случай няма да се откаже от своите правила и полезности, изключително от свободата на словото и печата “, съобщи в изказване към света представителят на френското държавно управление Габриел Атал.
Напрежението сред Париж и Анкара ескалира през последните дни откакто Франция отзова и посланика си в Турция. Двете страни си размениха и остри реплики, защото Ердоган разкритикува политиката на Макрон във връзка с исляма. Знаете, Макрон от дълго време насочва обвинявания към Ердоган както в подтекста на гражданската война в Либия, по този начин и в разногласието за Нагорни Карабах. Друга разграничителна линия сред Париж и Анкара са сондажите в Източното Средиземноморие.
Още по тематиката четете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР