Последните публични разкрития по случая от страна на прокуратурата, в

...
Последните публични разкрития по случая от страна на прокуратурата, в
Коментари Харесай

ЕМКО: Обвиненията по случая Гебрев потвърждават извършването на терористичен акт в България

" Последните обществени разкрития по случая от страна на прокуратурата, в това число видеозаписи от мястото на престъплението, както и идентификацията на причинителите, довела до повдигането на обвиняванията и заповедите за техния арест са значими стъпки за откриване на всички обстоятелства и условия, свързани с закононарушението. Те удостоверяват констатациите на други, в това число журналистически следствия, отразени необятно в българските и международните медии. Нещо повече, повдигането на обвинявания към този момент е и публично удостоверение, че на територията на  България, държава членка на НАТО и Европейски Съюз е осъществен терористичен акт против български жители , с потреблението на химически съединения. "
Така стартира позиция на ЕМКО (собстерност на Гебрев), изпратена до медиите, във връзка повдигнатите обвинявания от прокуратурата против трима руснаци за опит за отравяне на Емилиян Гербев, сина му и шефът на компанията през 2015г. В Интерпол упрекнатите се търсят с алена бюлетина. ПОДРОБНОСТИ ЗА ОБВИНЕНИЯТА.
Припомняме, че през октомври The New York Times разкри, че профилирана група съветски разузнавачи (Отдел 29155) от години е назначена да прави поръчки за убийства и политически разединения в Европа. Служители на разузнаването и сигурността настояват, че звеното е отговорно за опита за нападение предходната година против Сергей Скрипал - някогашен съветски разузнавач във Англия. И още - за несполучливата интервенция през 2016 година за предизвикателство на боен прелом в Черна гора и за акция за дестабилизиране на Молдова. ОЩЕ ЗА ГРУПАТА.
От Москва реагираха. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че при наказателно гонене против задгранични жители страните би трябвало да си сътрудничат по линия на правоохранителните органи. ПОЗИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК.
От ЕМКО натъртват на три недостатъци, съгласно тях, в следствието на прокуратурата. Тези, които и самият Емилиян Гебрев е изказвал в изявленията.
" 1. Отсъствието на съответни имена на причинителите провокира въпроса дали обвиняванията са повдигнати на лицата по техните същински, или подправени имена, с които са обитавали в България. Важно е също по този начин де се посочи, дали българските управляващи са се пробвали да изяснят валидността на имената, паспортните данни и друга налична информация със съответните управляващи в Русия. Известно е, че сред прокуратурите на България и Русия са подписани договорености за съдействие в битката с тероризма.
2. Остава незнайно за какво българските управляващи не престават да отхвърлят техническата експертиза от страна на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) за нов разбор на употребяваните за закононарушението химически съединения. Припомняме, че наличната през 2015 година информация не разреши идентифицирането на най-малко един детайл от откритите фосфороорганични съединения. Този отвод, който публично бе доказан от управляващите и в последните дни, става на фона на информациите, че интернационалните проверяващи екипи към този момент са покрай разкриването на евентуалните източници на употребяваните през обсъждания интервал химически токсини.
3. Оповестеният от прокуратурата прогрес в следствието разрешава да се създадат идващите стъпки, свързани с разкриването на претекстовете за закононарушението и вероятните български съучастници . Така да вземем за пример, от изключително значение е изясняването на фалшификацията съдържаща се в публична преписка към и от Министерството на външните работи на  България, част от която са дипломатическа нота КО 194-45-1/30.04.2015 година и други документи, съвпадаща с датите към закононарушението. Има съществени учредения да се смята, че следите водят точно към евентуални претекстове и съучастници. "
Като приветстваме метода на прокуратурата за по-широка неприкритост при воденето на следствието, считаме за свое обвързване от своя страна да способстваме за тази неприкритост в интерес на публичния интерес. ", се споделя още в позицията на ЕМКО.
Нов шпионски скандал избухна през днешния ден. Прокуратурата разгласи, че е спряла две досъдебни производства поради имунитет на разследваните съветски жители. Вицепремиерът разгласи, че ще ги разгласи за личност нон грата. ПОДРОБНОСТИ ЧЕТЕТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР