Последните одобрени от FDA и EMA антивирусни медикаменти за лечение

...
Последните одобрени от FDA и EMA антивирусни медикаменти за лечение
Коментари Харесай

Актуализират препоръките за лечение на COVID и ХИВ инфекция

Последните утвърдени от FDA и EMA антивирусни лекарства за лекуване на Коронавирус са включени в план на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 3/5.03.2020 година на Министерство на здравеопазването за приемане на фармако-терапевтично управление за лекуване на инфекциозни болести, оповестен в Портала за публично разискване strategy.bg.

Основно модифициран е разделът за първична ХИВ зараза, който е отдаден на антивирусната терапия /АРТ/ при хора с хронично протичане на болестта.

В табличен тип са показани новите целесъобразни режими и тактики за превключване на терапиите при вирусологично потиснати лица, отделено е място на лечебните подходи при вирусологичен крах, като напътствията са разграничени на съществени и спомагателни. Включената нова информация е напълно синхронизирана с европейските управления за лекуване и наблюдаване на тези пациенти.

В раздела „ Въздушно-капкови инфекции с обривен синдром “ е обновен текстът, обвързван с профилактиката и етиологичното лекуване на варицела, като е включен и препаратът Valacyclovir.

В сходство с интернационалните рекомендации е осъвременен и разделът за ваксинопрофилактика при грип, дефинирани са и рисковите групи за тази сезонна зараза.

Общественото разискване на плана за разпоредба ще продължи до 24 април. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР