Последните няколко седмици хакерите направиха голям пробив по отношение на

...
Последните няколко седмици хакерите направиха голям пробив по отношение на
Коментари Харесай

DRM защитата Denuvo не можа да издържи и едно денонощие в South Park: The Fractured But Whole

Последните няколко седмици хакерите направиха огромен пробив във връзка с цифровата отбрана Denuvo, която се употребява на процедура във всички по-големи игри.
Тази система е предопределена да предотврати появяването на нелицензирани версии на играта през първите няколко седмици от нейното излизане, само че към този момент не може да издържи и два дни. През месец юни файтингът Tekken 7 бе хакнат единствено за четири дни, а през септември същото се случи и със тактиката Total War: Warhammer 2 и футболния симулатор FIFA 18. След това Denuvo бе напълно разрушена – ролевият екшън Middle-earth: Shadow of War бе изчистен от отбраната още през първото денонощие, а в този момент напълно същото се случи и с RPG South Park: The Fractured But Whole от Ubisoft San Francisco .

Огромният брой отрицателни мнения, които получават игрите от елементарните геймъри, платили лиценза и въздействието върху продуктивността, последователно убеждават производителите да се откажат от потреблението на Denuvo. Явно това се случи с хоръра The Evil Within 2, в който трябваше да вградена Denuvo, само че Bethesda Softworks се отхвърли от нея в последния миг.

Популярният в тези среди консуматор на Reddit с ник Icemasta показа, че хакерите към този момент са основали ефикасни способи за откриване тригерите на отбраната. За разлика от другите DRM системи, Denuvo непрестанно ревизира защитеността на играта през избрани промеждутъци от време – от един до няколко хиляди пъти на всеки няколко минути. Но в този момент се употребява актуален програмен продукт и външни хардуерни устройства, които засичат инспекциите и ги отстраняват. Icemasta смята, че защитните тригери могат да бъдат вградени на всички места в играта и за тяхното откриване и унищожаване, играта би трябвало да бъде превъртяна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР