Последните няколко месеца бяха доста турбулентни за Huawei, след като

...
Последните няколко месеца бяха доста турбулентни за Huawei, след като
Коментари Харесай

Huawei, операционната им система и ще замести ли Android

Последните няколко месеца бяха много турбулентни за Huawei, откакто президентът Доналд Тръмп наложи строги рестрикции върху търговията на компанията с американски сътрудници.

В следствие Тръмп заяви, че възбраните ще бъдат олекотени и разреши на Huawei да купува софтуерни артикули от Америка, стига покупко-продажбите да не заплашват националната сигурност на Съединени американски щати.

През цялото това време се говореше, че Huawei създава опция на Android на име HongmengOS, която сякаш щеше да замести софтуера на Гугъл в бъдещите джаджи на китайския производител.

Това бе доказано и от чиновници на Huawei, като неколкократно се изтъкваше, че HongmengOS е много по-бърза от Android.

Вчера обаче вицепрезидентът на Huawei Катрин Чен разкри пред медиите в Китай, че HongmengOS в действителност въобще не е предопределена за смарт телефони или други мобилни джаджи, и ще бъде употребена единствено за " индустриални цели ".

Чен изясни, че бързината и стабилността на операционната система я вършат извънредно добър артикул за приложение в областта на сигурността, само че пропусна да посочи какво има поради с тези думи.

Предвид всичко, случило се през последните седмици, все още наподобява, че Huawei фактически ще резервира връзките си с Гугъл и ще продължи да употребява Android в идващите си артикули. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР