Последните мигове на актрисата Емилия Радева, която ни напусна на

...
Последните мигове на актрисата Емилия Радева, която ни напусна на
Коментари Харесай

Емилия Радева си отишла в инвалидна количка – вижте последната й снимка

Последните мигове на актрисата Емилия Радева, която ни напусна на 11 май, дни преди да навърши 91 години, са били спокойни, споделя единствената й щерка Катерина. Кинолегендата си е отишла в инвалидна количка, само че с усмивка на разположение. Щерка й разгласява последната фотография, която й е направила, в обществената мрежа фейсбук.

От нея се вижда, че актрисата, която в последната половин година не се появяваше обществено на никое място, а това породи редица спекулации за здравословното й положение, е била отслабнала, само че не е изгубила блясъка в очите си и желанието за живот до последно. „ Мама си отиде, мама напусна този прелестен свят и половина от моята душа отлетя с нея! Бях до нея, отиде си освободена от болки и страдания, в светлината на добротата, любовта и изкуството, които сътвори на тази земя, за мен и за всички вас, другари и фенове! Обичам те и ще те обичам до последния си мирис! ”, сподели щерка й Катерина, която се прибра от Франция преди година, с цел да бъде неразделно до майка си.

„ Тя към този момент няма да чуе обичта и тъгата на вашите послания, на вашите прощални думи, само че давам обещание, че в името на огромната ни обща обич към личността и създателя Емилия Радева, неповторимата жена и майка, ще не преставам да ви веселя със фотоси, мемоари и фрагменти от нейния сценичен живот ”, показа още наследничката на огромната актриса.

В последните месеци 90-годишната театрална легенда беше доста мъчно преносима. Актрисата не можеше да стои на краката си сама, по тази причина ползваше проходилка. За последните коледни и новогодишни празници насочи видео приветствие към своите фенове, на което рецитираше енергично фрагмент от свое зрелище, въпреки и подпряна на проходилката.
Няколко месеца преди силите да я изоставен, тя беше в отлична кондиция и даже съумя да отиде на море през късната есен на 2022 година До тогава Емилия се придвижваше единствено с бастун, само че проблемите с краката й бяха нерешими поради тежката злополука, в която тя като по знамение оцелява преди повече от 20 години.

Малко преди кончината й се появи информация в медиите, че Радева е била настанена в приют. Дъщеря й Катерина обаче отхвърли и акцентира, че тя се грижи всекидневно за майка си, няма потребност от финансова помощ и се оправят сами. Наследничката на актрисата изостави кариерата си във Франция и се върна назад в родината. Тя има един наследник – Леандър, кръстен на починалия брачен партньор на Емилия и нейна огромна обич – артистът Любомир Димитров. Засега към момента не е решила дали ще остане у нас или ще замине още веднъж в чужбина.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР